Rus i Ukrajinac saigrači u poznatom klubu: Trener ispričao kako se ponašaju jedan prema drugom

Dok traje invazija

Rus i Ukrajinac saigrači u poznatom klubu: Trener ispričao kako se ponašaju jedan prema drugom

Admin Čaušević

Invaziji Rusije na Ukrajinu se ne nazire kraj, a nevini još uvijek ispaštaju. 

Nekoliko sportista ruske i ukrajinske nacionalnosti dijele svlačionicu, među njima su Ruslan Malinovsky i Alexey Miranchuk iz Atalante.

Ukrajinac Malinovsky i Rus Miranchuk su prie nekoliko dana nastupili u pobjedi Atalante nad Bayer Leverkusenom u osmini finala Europa lige rezultatom 3:2.

Malinovsyk je bio starter i postigao je prvi gol te upisao asistencije za preostala dva gola, dok je Miranchuk nastupio u posljednjih 15-ak minuta susreta.

Na stadionu Atleti Azzurri bio je prikazan baner navijača Atalante koji prikazuje prijateljstvo između dvojice igrača. Iscrtane su zastave dvije zemlje te igrači kako se rukuju.

O odnosu ove dvojice igrača poslije utakmice je govorio njihov trener Gianpiero Gasperini kazavši kako ratni sukob nije utjecao na njihov odnos.

"Malinovsky i njegova porodica prolaze kroz nešto. Dosta kao ekipa provodimo vremena zajedno i gledamo vijesti. Ovo nas je više potreslo nego pandemija virusa Covid-19", rekao je Gasperini.

"Njegova porodica i prijatelji su tamo. Ali smo isto tako blizu i Miranchuka. Imaju izvanredno prijateljstvo. Miranchuk se osjeća posramljeno zbog situacije."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Radi se o dobrom momku i definitivno zaslužuje naše poštovanje", doao je 64-godišnjak o Miranchuku.

Miranchuk je u Atalantu stigao prije dvije i pol godine iz Lokomotive iz Moskve za 14.5 miliona eura. S druge strane Malinovsky je 2019. godine plaćen 13.5 miliona.

Top Komentari

Prazina
Ne možeš sve samo ugurati u google translate i gotov tekst. Mora da bude neko tko će da editira tekst. Ovo je smiješno
3 0
Sanska_Prangija
Dzeko i kolarov ???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi