Pep Guardiola prolazi kroz pakao pred derbi s Arsenalom, svakim danom situacija je sve lošija

Nastavlja se "prokletstvo" reprezentativne pauze za Građane

Pep Guardiola prolazi kroz pakao pred derbi s Arsenalom, svakim danom situacija je sve lošija

E. Čaušević

U nedjelju nas očekuje veliki derbi u okviru 30. kola engleskog Premiershipa kada će se na Etihadu sastati Manchester City i Arsenal, a Pep Guardiola našao se u ogromnim problemima pred ovaj duel.

Okršaj između Manchester Cityja i Arsenala čeka se s nestrpljenjem jer se radi o ekipama koje se bore za titulu prvaka Engleske.

Arsenal na Etihad stiže kao prvoplasirani tim na tabeli i ima bod više u odnosu na City koji brani titulu. Sigurno je da nas čeka spektakularna utakmica i još jedno taktičko nadmudrivanje Guardiole i njegovog učenika Mikela Artete.

Arteta nije imao previše sreće u duelima protiv Manchester Cityja, ali Topnici na Etihad stižu prepuni elana i motiva jer žele da dođu do dobrog rezultata i zadrže lidersku poziciju u Premiershipu.

U Arsenalu su iskoristili reprezentativnu pauzu kako bi što bolje pripremili taktiku za okršaj protiv Građana, dok s druge strane Guardiola pred derbi kola uopšte nema razloga za zadovoljstvo.

Reprezentativna pauza je za španskog stručnjaka bio užasna jer je u istoj zbog povreda ostao bez nekoliko prvotimaca, te je jasno da Manchester City itekako oslabljen dočekuje Arsenal.

Oglasi

Mediji u Engleskoj pišu da će City itekako desetkovan dočekati Topnike jer pored ranije povrijeđenih Edersona i Johna Stonesa španski stručnjak ne može računati ni na Kylea Walkera, a pod upitnikom su još Kevin de Bruyne, Jack Grealish i Matheus Nunes.

Također, na povrede nakon povratka u klub žalili su se još Bernardo Silva, Ruben Dias, Manuel Akanji i Erling Haaland, ali bi oni trebali biti spremni za nedjeljnu utakmicu.

Svi oni imaju problema s povredama i Daily Mail navodi da će trebati pravo čudo Guardioli da neko od navedenih igrača bude spreman za okršaj protiv londonskog kluba.

Reprezentativna pauza kao da nosi neko prokletstvo za Guardiolu jer svaki put barem jedan igrač Manchester Cityja se u klub vrati s povredom, a ni ovaj put situacija nije bila ništa bolja.

Oglasi

Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom sastavu će aktuelni prvak Engleske nastupiti u duelu protiv Arsenala u kojem sigurno mogu biti itekako zadovoljni zbog problema koje ima City jer to Topnicima daje šansu da na Etihadu naprave dobar rezultat.

Utakmica između Manchester Cityja i Arsenala igra se u nedjelju s početkom u 17:30 sati, te je to okršaj koji ne smijete propustiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je u prvom duelu sezone ovih timova slavio na svom terenu s minimalnih 1:0, ali što se tiče gostovanja na Etihadu londonski klub na pobjedu čeka već više od devet godina.

Posljednji put Topnici su uspjeli slaviti na gostovanju protiv Cityja još u januaru 2015. godine kada su pobijedili sa 2:0 golovima koje su postigli Santi Cazorla i Olivier Giroud.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi