Manchester City bez problema slavio u gostima protiv Watforda

Građani pobijedili sa 3:1

Manchester City bez problema slavio u gostima protiv Watforda

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Watford sa 3:1 u okviru 15. kola engleskog Premiershipa.

Građani su lakše od očekivanog uspjeli da slave večeras na Vicarage Roadu, te su upisali nova tri boda. Za Watford je ovo već deseti poraz u sezoni i ponovo su ostali u opasnoj zoni.

City je odlično otvorio utakmicu i već u četvrtoj minuti stigao je do prednosti. Foden je bio asistent, a pogodak za 1:0 postigao je Raheem Sterling.

Do drugog gola aktuelni prvak Engleske stigao je u 31. minuti. Ovaj put u centru pažnje bio je Bernardo Silva koji postiže sjajan pogodak za 2:0 i sigurnu prednost svog tima.

City je pitanje pobjednika u ovom meču riješio u 63. minuti. Walker je asistirao, a svoj drugi gol na meču postiže Bernardo Silva za 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford je do kraja utakmice samo uspio da ublaži poraz. U 74. minuti Cucho je uspio da zatrese mrežu Manchester Cityja i postavi konačnih 1:3 na ovoj utakmici.

City je nakon ove pobjede ponovo lider na tabeli sa 35 bodova, te imaju jedan bod više od Liverpoola. Watford je na 17. mjestu sa 13 bodova i očekuje ih čini se borba za opstanak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Gdje nam je Gazijaaaa...??? Arsenal se popeo, na 5 mjestu i utakmica manje. West -Ham dere velikane, redomm City melje kao i obicno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi