Manchester City pobijedio Brighton i vratio se na prvo mjesto

Nastavlja se borba s Redsima

Manchester City pobijedio Brighton i vratio se na prvo mjesto

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na svom terenu pobijedili Brighton sa 3:0.

Aktuelni prvak Engleske uspio je da dođe do nova tri boda i vrati se na lidersko mjesto na tabeli ispred Liverpoola.

Jasno je bilo da je City večeras veliki favorit na Etihadu i sve osim pobjede Građana bilo bi veliko iznenađenje. City je od samog početka krenuo veoma ofanzivno, ali su se gosti odlično branili u prvom poluvremenu.

Manchester City je u prvom poluvremenu propustio nekoliko sjajnih prilika, ali Brighton je čuvao mrežu. Međutim, u drugom poluvremenu ekipa Pepa Guardiole je uspjela da dođe do pobjede.

City je uspio probiti bedem Brightona u 53. minuti kada se Mahrez sjajno snašao u kaznenom prostoru gosiju i uspio je da pogodi za 1:0.

Samo 12 minuta kasnije domaći tim dolazi do drugog gola. Ovaj put Mahrez je bio asistent, a gol az 2:0 i veliko slavlje na tribinama Etihada postigao je Foden.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice City je rutinski sve priveo kraju. Tačnu na i domaći su stavili u 82. minuti kada je Bernardo Silva postavio konačnih 3:0.

City je ponovo prvi na tabeli i ima 77 bodova, dok je Liverpool drugi sa samo jednim bodom manje u odnosu na Građane.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Liverpool ima Tottenhem, City nema nikog od glavnih timova do kraja, sve je u njihovim i rukama i nogama, ako sve pobijede do kraja, prvaci su. Ko kiksa, gubi titulu sigurno..
4 0
Viper20
Jedina ekipa koja je nadjačala i taktički i fizicki ekipu Liverpoola ,zasluzeno i posteno ako osvoje
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi