Građani rutinski do četvrtine finala Lige prvaka
FOTO: EPA

I u revanšu bolji od Copenhagena

Građani rutinski do četvrtine finala Lige prvaka

H. Zilić

Manchester City se bez problema plasirao među osam najboljih ekipa u Ligi prvaka. I u revanš susretu na svom terenu večeras su savladali Copenhagen sa 3:1, prvi meč u Danskoj je završio također 3:1 za City pa su sa ukupnih 6:2 prošli dalje u četvrtinu finala.

Prvo poluvrijeme je donijelo pravu fudbalsku rapsodiju, dosta prilika, čak i četiri gola.

Domaćini su odmah pokazali da danski tim nema šta tražiti na Etihadu. U petoj minuti Akanji na asistenciju Alvareza pogađa za 1:0, da bi Alvarez u devetoj minuti pogodio za 2:0.

Copenhagen se trznuo od početnog udarca, imali su dobru priliku preko Oskarssona, a u 29. minuti stižu i do gola na 2:1 smanjio je Elyounoussi, Oskarsson je bio asistent.

Do kraja prvog poluvremena još jedan gol u mreži gostiju. U trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Haaland na asistenciju Rodrija pogađa za 3:1.

U nastavku dvije dobre prilike za City preko Gomeza i Nunesa u 54. i 59. minuti susreta, prijetio je i Haaland, no promjene rezultata nije bilo.

Oglasi

Gosti su imali dobru šansu u 64. minuti, Mattson nije iskoristio zicer poziciju da smanji na 3:2, Ederson je odbranio njegov udarac.

Imao je Copenhagen još dvije dobre prilike do kraja utakmice, City kao da je spustio ručnu od sredine drugog poluvremena i ostalo je do kraja konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, revanš:

Manchester City - Copenhagen 3:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi