Karamele se "istopile" na Etihadu
FOTO: EPA

Rutinski trijumf Citya

Karamele se "istopile" na Etihadu

Haris Zilić

Manchester City je u 12. kolu Premiershipa savladao Everton sa rutinskih 3:0.

Građani su se mučili prvo poluvrijeme da zatresu mrežu gostiju, a u tome su uspjeli u 44. minuti kada je Sterling pogodio za 1:0 nakon čarobne asistencije Cancela.

U nastavku još dva gola u mreži Karamela.

Prvo je Rodri u 55. minuti pgoodio za 2:0 nakon još jedne lijepe akcije Građana, a konačnih 3:0 postavlja Silva u 86. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogao je i City do još ubjedljivijeg trijumfa, ali su u nekoliko situacija bili neprecizni u završnici iako su izgradili dobre akcije.

Sa druge strane igrači Evertona će pokušati što prije zaboraviti današnji meč na Etihadu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovom Evertonu se cijela sezona svodi na to da u one 2 utakmice otkinu koji bod Liverpoolu,to im je jedina radost vec decenijama...teska truba od ekipe...jos ja gajio neke nade da bi mogli do boda danas.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi