Gvardiol je već hit u Cityju: "Nećeš proći"

Skupo je plaćen Hrvat

Gvardiol je već hit u Cityju: "Nećeš proći"

Samir Mlaćo

Joško Gvardiol kao veliko pojačanje stigao je u Manchester City.

Čini se da će tako i biti, jer su navijači Cityja zadovoljni nastupima sjajnog Hrvata.

Tako je bilo i u pobjedi protiv Newcastle 1:0.

Gvardiol je upisao 90 minuta, a hit na društvenim mrežama je njegovo zaustavljanje protivničkog napadača Caluma Wilsona.

On je u trku krenuo na Hrvata, ali je Gvardiol desnom nogom reagovao i spriječio opasnost.

City je objavio i video uz opis "Nećeš proći".

Oglasi

Gvardiol je svoju seniorsku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu, rasadniku nekih od najtalentovanijih hrvatskih igrača ikada stvorenih.

U dvije sezone u domovini osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske, jedan Kup i Superkup Hrvatske prije nego što je prešao u njemački RB Leipzig.

Gvardiol je upisao 87 nastupa za Crvene bikove u sezonama 2021./22. i 2022./23., postigavši pet golova i osvojivši dva trofeja DFB-Pokala.

Po dolasku u City nije krio emocije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Bit će nevjerovatno imati priliku raditi i s Pepom Guardiolom. Znam da još nisam gotov proizvod i siguran sam da će moja igra napredovati pod vodstvom najboljeg trenera u nogometu. Povezati se s Mateom Kovačićem također će biti posebno. On je vrhunski nogometaš i nadam se da obojica možemo pomoći Cityju da ostvari još jednu uspješnu sezonu 2023./24., a zatim i dalje".

Plaćen je čak 92 miliona eura, a Dinamo je dobio 11, 1 milion eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi