Rastaju se De Bruyne i Manchester City nakon devet godina, već se zna gdje Belgijanac ide?

Kraj prelijepe bajke sve je bliže

Rastaju se De Bruyne i Manchester City nakon devet godina, već se zna gdje Belgijanac ide?

E. Čaušević

Kevin De Bruyne već skoro deset godina je jedan od najvažnijih igrača Manchester Cityja, ali čini se da je došlo vrijeme za njihov rastanak jer se već uveliko špekuliše o tome da će Belgijanac na ljeto napustiti klub i da se zna njegova naredna destinacija.

De Bruyne je u Manchester City stigao na ljeto 2015. godine iz Wolfsburga za skoro 80 miliona eura, ali je isplatio svaki euro tog transfera svojim sjajnim igrama u prethodnim godinama.

Belgijanac je uspio da se sjajno uklopi u zamisli Pepa Guardiole u Manchester Cityju, te je prošle godine i pored problema s povredama bio jedan od najzaslužnijih za trostruku krunu, a posebno osvajanje Lige prvaka koje se na Etihadu tako dugo čekalo.

Međutim, nakon što je ispunio sve ciljeve u Manchester Cityju u posljednje vrijeme se sve više špekuliše o tome da će De Bruyne na kraju ove sezone napusttii engleski klub

Ovaj 32-godišnji veznjak ima ugovor do ljeta 2025. godine, no postoji mogućnost da ga Građani prodaju na ljeto. Naravno, Guardiola želi da De Bruyne ostane, ali mu neće praviti problem ukoliko on pokaže želju za odlaskom.

Oglasi

Engleski mediji pišu da je De Bruyne stavljen na veliku kušnju zbog ponude koju je dobio iz Saudijske Arabije i kako stvari stoje neće biti iznenađenje ukoliko i on ode put ove države na kraju sezone.

The Athletic piše da je jedan saudijski klub ponudio 70 miliona eura godišnje De Bruyneu i tu ponudu on ozbiljno razmatra.

Međutim, navodno postoji i interes jednog kluba iz američkog MLS-a, ali jasno je da finansijski ne mogu parirati ponudi iz S. Arabije koja je trenutno jedina u igri kada je De Bruyne u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane na Etihadu su čak voljni da De Bruyneu produže ugovor kako bi se on penzionisao u ovom klubu i to bi bio zaista najljepši kraj njihove prelijepe bajke, ali čini se da je teško da će se to na kraju desiti.

De Bruyne želi da igra još nekoliko sezona i svjestan je da bi uskoro mogao da izgubi status prvotimca u Cityju, a nakon što je osvoji skoro sve što je mogao čini se da bi novi izazov mogao da bude van Evrope.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi