Manchester City sa pola snage do gostujuće pobjede, nova dva gola Erlinga Haalanda

Pobjeda na gostovanju kod Leedsa

Manchester City sa pola snage do gostujuće pobjede, nova dva gola Erlinga Haalanda

E. Oštraković

Utakmicu u okviru 17. kola Premiershipa odigrali su Leeds United i Manchester City, a favorizovani gostujući tim ostvario je sigurnu pobjedu od 1:3.

Već od prve minute Manchester City je imao apsolutnu dominaciju, ali su uspjeli da promaše veliki broj sjajnih prilika.

Najbolje prilike imao je Jack Grealish koji je dva puta uspio promašiti prazan gol, ali to nije uticalo na njegove saigrače.

Do vodstva je Manchester City stigao u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Igrala se sudijska nadokanda kada je Rodri postigao gol za 0:1.

Drugo poluvrijeme otvoreno je novim golom Manchester Cityja i već tada je bilo jasno da će gosti ostvariti pobjedu na ovom susretu.

Minut je bio 51. Grealish je ukrao loptu na sredini terena, te je asistirao Haalandu kojem je ostao lakši dio posla, te je pogodio za 0:2.

Oglasi

U 64. minuti bilo je 0:3 za Manchester City. Akteri su bili identični kao i kod prethodnog gola. Gralish je asistirao, a gol je postigao Haaland.

Leeds je do kraja utakmice uspio postići utješni gol, te je tako barem pobjedu Manchester City učinio malo manje ubjedljivom.

Igrala se 73. minuta utakmice Greenwood je asistirao, a Struijk je postigao gol i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je nakon ove pobjede ostao za petama Arsenalu. Razlika između lidera Arsenala i Manchester Cityja iznosi pet bodova, ali ove dvije ekipe imaju odigrati dvije međusobne utakmice.

Sa druge strane, nakon današnjeg poraza ekipa Leedsa nalazi se na petanestom mjestu sa 15 osvojenih bodova, te im slijedi borba za opstanak u Premiershipu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Sine i kad bi pokušao da ne zabije opet bi zabio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi