Čudesni Haaland za 13 minuta svima na Elland Roadu pokazao kakva je zvijer

City već vodi sa 2:0

Čudesni Haaland za 13 minuta svima na Elland Roadu pokazao kakva je zvijer

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja igraju trenutno u gostima protiv Leeds Uniteda meč 17. kola engleskog Premiershipa.

Leeds se dobro branio tokom prvog poluvremena i činilo se da će sačuvati svoju mrežu, ali su kapitulirali u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je Rodri pogodio za 0:1.

City je nastavio s dominacijom i u drugom poluvremenu i čini se riješio pitanje pobjednika u ovoj utakmici.

U centru pažnje našao se Erling Haaland koji je nastavio tamo gdje je stao prije pauze. Norvežanin igra nestvarno od dolaska u City, a to je demonstrirao i na Elland Roadu.

Haaland je u centru pažnje bio prvo u 51. minuti kada je pogodio za 2:0 nakon nesebične asistencije Grealisha, a to pogledajte OVDJE.

Samo desetak minuta kasnije City je zabio i treći pogodak na meču, a ponovo je strijelac bio Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I ovaj put Grealish ga je odlično proigrao, a Haaland s desetak metara šalje loptu u mrežu Leedsa za 3:0. Drugi gol Haalanda pogledajte OVDJE.

Ono što je nevjerovatno jeste da je za Haalanda ovo 14 utakmica u Premiershipu i zabio je već čak 20 golova što je svakako za svaku pohvalu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nikakav igrac. Stavi ga u prosjecnu ekipu tipa united bez Ronalda, gdje ne igraju svi za njega i nece dati vise od 3 gola za sezonu. Ili ga baci u neku jacu ligu gdje se igra mozgom, tipa Italija ili Spanija, tamo bi izgubio mjesto u prvom timu kod svake ekipe jer nikada gola nebi zabio.
1 5
nakopitam
@FudbalskiZnalac Po cemu je najjaca liga? Jednom u 100 godina osvoje neki trofej. Samo jedan Real Marid je trofejniji nego svi njihovi klubovi zajedno!. Ovaj kloc u Italiji nebi za citavu sezonu zabio 2 gola jer se tamo igra takticki i igrac mora imati znanje, a ovaj to nema. Ima samo snagu i dobar je samo za ovu volovsku ligu. U Spaniji bi bio rezerva i u najslabijim klubovima. Smijesan igrac i liga.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi