Prije deset godina debitovali u Ligi prvaka, a večeras igraju finale: Sastav koji je zaboravljen

Na korak od ispunjenja glavnog cilja

Prije deset godina debitovali u Ligi prvaka, a večeras igraju finale: Sastav koji je zaboravljen

Endin Čaušević

Manchester City večeras igra svoje prvo finale u historiji Lige prvaka protiv Chesleaja.

Jedna od najvažnijih utakmica sezone igra se večeras na stadionu Dragao u Portu, a u finalu Lige prvaka gledat ćemo okršaj engleskih klubova.

Manchester City je uspio da se po prvi put u svojoj historiji plasira u finale Lige prvaka što je bio cilj ovog kluba više od deset godina. Nakon što su pogati vlasnici kupili City prije 15 godina jedan od glavnih ciljeva postao je osvajanje Lige prvaka.

Međutim, Građanima nije išlo baš najbolje prethodnih desetak godina i najviše što su uspjeli jeste da dođu do polufinala.

No, ovaj put na čelu s Pepom Guardiolom klub je uspio da se domogne finala, a večeras će protiv Chelseaja imati priliku da dođe do prve titule prvaka Evrope.

Engleski mediji prisjetili su se i vremena kada je City po prvi put igrao u Ligi prvaka. To se desilo 2011. godine kada su Građani uspjeli da se plasiraju u ovo takmičenje, a u grupnoj fazi igrali su protiv Bayerna, Napolija i Villarreala.

Oglasi

City se nije uspio tada plasirati u nokaut fazu jer su završili treći iza Bayerna i Napolija, te su takmičenje nastavili u Evropskoj ligi.

Prvu utakmicu u Ligi prvaka Manchester City je odigrao 14. septembra 2011. godine na svom stadionu protiv Napolija, a tada je rezultat bio 1:1.

Engleski mediji prisjetili su se sastava koji je istrčao tu noć na Etihad, a jedini igrač koji je i danas član ovog tima je Sergio Aguero koji će se večeras oprostiti od Manchester Cityja.

Zanimljivo da je u prvom meču Cityja u ovom takmičenju igrao i bh. reprezentativac Edin Džeko. Bh. napadač je igrao do 81. minute, a umjesto njega na teren je ušao Carlos Tevez.

Napoli je poveo sa 1:0 u 69. minuti golom Edinsona Cavanija, a svega pet minuta kasnije City je poravnao na 1:1 kada je pogodak postigao Aleksandar Kolarov.

Za City su tu noć igrali: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Toure, Barry, David Silva, Nasri, Aguero, Džeko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja igra se večeras od 21 sat.

Također, poznate su i kvote za večerašnju utakmicu koje su poprilično iznenadile mnoge. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovu utakmicu i to OVDJE.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Jos su imali Milnera na klupi koji je danas jedan od top igraca I ballotellija koji je bio na vrhuncu karijere tada.
5 0
Dzambo
Barry, zaboravio sam da je taj igrač postojao
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi