Ne znaju da prihvate poraz - Igrači Cityja sačekali sudiju u tunelu Old Trafforda
Veliko nezadovoljstvo među igračima Cityja nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Old Traffordu (Foto. EPA)

Skandal nakon utakmice

Ne znaju da prihvate poraz - Igrači Cityja sačekali sudiju u tunelu Old Trafforda

Midhat Šljivak

Manchester City poražen je danas na Old Traffordu od gradskog rivala Uniteda s 2:1, a nakon utakmice igrači Građana veoma su nezadovoljni suđenjem Stuarta Attwella i njegovih pomoćnika i odlučili su ih sačekati u tunelu.

Manchester City je do 78. minute na Old Traffordu imao prednost od 1:0 protiv Uniteda. Ipak, kontroverzni pogodak Bruna Fernandesa, a zatim i Marcus Rashford donijeli su preokret i pobjedu Crvenim đavolima od 2:1.

Igrači Cityja nisu se mogli pomiriti s činjenicom da je priznat pogodak za 1:1 iz 78. minute. Smatraju da je Marcus Rashford koji je bio u nedozvoljenoj poziciji utjecao na igru i da se pogodak Bruna nije trebao priznati.

Nezadovoljstvo su fudbaleri Građana iskazali na terenu, ali i u tunelu. Nekoliko ih je sačekalo sudijsku ekipu da im pokažu šta misle o odlukama.

"Grupa igrača Manchester Cityja, među kojima su bili Kyle Walker, Jack Grealish i Manuel Akanji, sačekali su sudiju u tunelu Old Trafforda i verbalno su ga napali zbog priznatog gola Bruna Fernandesa", piše Telegraph.

Oglasi

Manuel Akanji je govorio o ovoj situaciji i pred kamerama. Odluku je nazvao smiješno.

"Prvi gol je smiješan i nije smio da se prizna. Rashford je trčao 30 metara za loptom - čist ofsajd", rekao je Akanji i dodao je kako je na sudiju vjerovatno utjecao stadion i ime protivnika.

"Vjerovatno je pritisak na sudiju zbog stadiona gdje se igrao meč utjecao na odluku. Vidio sam da se nešto dešava u tunelu sa sudijama i saigračima, ali došao sam na kraju i nisam vidio baš sve", rekao je Akanji.

Manchester City trenutno je drugi na tabeli engleskog Premiershipa s 39 bodova i imaju pet bodova manje i utakmicu više od vodećeg Arsenala.

United se ovom pobjedom uključio u borbu za naslov. Crveni đavoli su skupili 38 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najjače evropske lige nastavlju se i sutra, a kompletnu ponudu pronađite na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Seljacine. Trebaju promijeniti ime kluba u Manchester village
4 0
Robijasi_It
nek ste priznali da je utjecalo Ime Manchester united to je realno da priznate veličinu jednog kluba
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi