Pep nije sinoć imao sna zbog Joška Gvardiola, jutros došao na trening, a od Hrvata ni traga ni glasa

Propustio trening pred put u Madrid

Pep nije sinoć imao sna zbog Joška Gvardiola, jutros došao na trening, a od Hrvata ni traga ni glasa

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja sutra igraju u Madridu protiv Reala prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a na jutrošnjem treningu Pep Guardiola ponovo je dobio veoma loše vijesti i to u vezi Joška Gvardiola.

Manchester City ove sezone brani titulu prvaka Evrope, a voljom žrijeba ponovo ćemo u nokaut fazi gledati okršaj ovog kluba i Real Madrida.

Prva utakmica Reala i Cityja igra se sutra na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu s počekom u 21 sat i jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Pep Guardiola našao se u problemima pred ovaj susret zbog žestokog rasporeda koji ima Manchester City i bilo je očekivano da će takav broj mečeva ostaviti traga na igrački kadar Građana.

U posljednje vrijeme Guardiola ima velikih problema s povrijeđenim igračima, a na njegovu žalost sreća ga nije pogledala ni pred dvomeč protiv kraljevskog kluba.

Oglasi

Nathan Ake i Kyle Walker su već neko vrijeme van stroja i već je jasno da oni neće biti u konkurenciji za meč u Madridu.

No, veliki udarac za Guardiolu uslijedio je jutros kada se na treningu engleskog kluba nije pojavio ni Joško Gvardiol. Hrvatski reprezentativac igra u životnoj formi u posljednje vrijeme, no postoji opasnost da ni on neće igrati sutra u Madridu.

Engleski mediji potvrdili su da se Gvardiol nije pojavio na jutrošnjem treningu Cityja koji je ovaj tim odradio pred današnji odlazak za Madrid.

Hrvatski reprezentativac ima problema s povredom i još uvijek je upitno da li će Guardiola uopšte moći računati na njegove usluge sutra.

Oglasi

To bi bio za City ogroman udarac s obzirom da je Gvardiol igrao fantastično u prethodnih nekoliko utakmica, ali i zbog činjenice da su Ake i Walker također već van stroja što je za defanzivu ovog kluba veliki problem.

Gvardiol je jutros imao dodatne ljekarske preglede i propustio je trening kako bi se utvrdilo da li postoji ikakav promil šanse da se Hrvat nađe u sastavu za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očekuje se da će i Guardiola veoma brzo da donese odluku da li će Gvardiola voditi u Madrid. Španski stručnjak bi trebao objaviti uskoro igrače koji će konkurisati za ovaj susret jer za nekoliko sati ekipa Cityja će krenuti put glavnog grada Španije.

Podsjećamo, Gvardiol je zadobio povredu za vikend na meču protiv Crystal Palacea kada je Guardiola bio primoran da već na poluvremenu napravi izmjenu i Hrvata ostavi u svlačionici.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi