Antony nije ni p od profesionalca: "Jedna od najsramotnijih reakcija koje sam ikad vidio"

Brazilac razočarao svojom reakcijom

Antony nije ni p od profesionalca: "Jedna od najsramotnijih reakcija koje sam ikad vidio"

Endin Čaušević

Manchester United se teže od očekivanog plasirao u finale FA Kupa jer je jučer tek nakon penala uspio da pobijedi Coventry. No, na udaru javnosti nakon utakmice našao se Antony jer mnogi smatraju da je Brazilac reagovao sramotno nakon što je Rasmus Hojlund postigao pobjednički pogodak.

Crveni đavoli su bili apsolutni favoriti u jučerašnjem okršaju na Wembleyju i činilo se da je sve gotovo kada su nakon sat vremena igre vodili sa 3:0, ali je Coventry napravio nevjerovatan povratak.

Coventry je uspio u finišu utakmice da zabije čak tri gola i poravna rezultat na 3:3 što je odvelo meč u produžetke, a putnika u finale saznali smo nakon penala.

Iako je Casemiro u prvoj seriji očajno izveo penal i promašio na kraju je United uz pomoć fantastičnog Onane uspio da dođe do pobjede.

Za Crvene đavole precizni s bijele tačke bili su Dalot, Eriksen, Fernandes i Hojlund, dok su s druge strane pogađali samo Wright i Torp.

Tragičari Coventryja bili su O'Hare i Sheaf koji su promašili penale u trećoj, odnosno četvrtoj seriji. Na kraju odlučujući penal zabio je Hojlund koji je tako donio pobjedu klubu s Old Trafforda.

Oglasi

Na društvenim mrežama hit je postao video upravo Hojlundovog penala, a jedan od navijača snimio je reakcije igrača Uniteda nakon pobjede.

U centru pažnje našao se Antony kojeg su mediji u Engleskoj žestoko kritikovali zbog načina na koji je reagovao kada je Hojlund postigao pobjednički pogodak, te smatraju da je to bila sramotna reakcija Brazilca.

Naime, skoro svi igrači Uniteda ostali su na centru i prvo su tješili fudbalere Coventryja što je zaista sjajan potez, a tek potom su otišli do Hojlunda, Onane i svojih navijača kako bi proslavili pobjedu.

Međutim, kamere su snimile kako je Antony odmah krenuo furiozno i srčano da slavi pobjedu kao da je Manchester United osvojio FA Kup, a to je javnosti u Engleskoj itekako zasmetalo.

Oglasi

Brazilca su žestoko kritikovali što nije i on poput saigrača otišao do igrača Coventryja da ih utješi već je žustro proslavio pobjedu svoje ekipe.

Ono što je javnosti najviše zasmetalo jeste trenutak kada se Antony okrenuo ka igračima Coventryja i pred njima slavio pobjedu, te stavio je ruke na svoje uši i pokazivao im da ih ne čuje i pitao se zbog čega su se utišali.

Takvo ponašanje zasmetalo je i komentatorima ove utakmice, a Clinton Morrison koji radi za BBC je prokomentarisao: "Antony se mora fokusirati na sebe jer bi mogao igrati u Championshipu iduće sezone s obzirom u kakvoj je formi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jedna od najsramotnijih reakcija koje sam ikad vidio", poručio je novinar Sean Walsh kada je vidio šta Antony radi.

Inače, u finalu FA Kupa gledat ćemo gradski okršaj klubova iz Manchestera. Finale između Cityja i Uniteda na programu je već u četvrtak na Wembleyju s početkom u 16 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi