Manchester United kao nekada, ali slaba je to utjeha navijačima

Sigurna pobjeda nad Brentfordom

Manchester United kao nekada, ali slaba je to utjeha navijačima

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Brentford s 3:0 u susretu 35. kola engleske Premier lige.

United se ove sezone dosta mučio, imao je samo bod na prethodne tri premierligaške utakmice i jasno je da neće igrati Ligu prvaka u sezoni 2022/23, ali ostaje borba za pozicije koje vode u Ligu Evrope.

Iz tog razloga je važna večerašnja pobjeda nad Brentfordom, a ostvarena je isuviše lako, kao u neka dobra stara vremena.

Bruno Fernandes je na asistenciju hitrog Elange u devetoj minuti zabio za 1:0, a u finišu prvog dijela poništen je pogodak Cristianu Ronaldu, koji je bio u malom ofsajdu na dodavanje Juana Mate.

Portugalac je ipak dočekao pogodak večeras, pošto je u 61. minuti zabio s 11 metara, čime je ovjerio trijumf Uniteda, koji je do kraja zabio još jedan gol.

U 72. minuit nakon ubačaja iz kornera Raphael Varane je pogodio i na taj je način uništio sve nade gostiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United će za pet dana u goste Brightonu, a to će mu biti pretposljednja utakmica u sezoni.
Sada Crveni vragovi imaju šest bodova više od sedmoplasiranog West Hama, pa je izvjesno da će nastupiti u Evropskoj ligi, što je slaba utjeha za navijače i sve u klubu koji su se nadali Ligi prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...u 67.minuti cisto i ocigledno igranje rukom u sesnaestercu igraca Man.Uniteda ali sudija ni ne pomislja da svira penal,a VAR jos manje da provjeri situaciju...isti slucaj i protiv Chelseaja bio...ignorisu i VAR,ne j*bu zivu silu Manchesterove sudije...
5 6
Osvaldo000
Propali klub, raduju se pobjedi protiv ovih drugoligasa, dovoljno govori na koje su grane spali
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi