Ruski napad na Ukrajinu napravio ogromne probleme Manchester Unitedu
Foto - EPA

Klub odlučio regovati

Ruski napad na Ukrajinu napravio ogromne probleme Manchester Unitedu

Midhat Šljivak

Manchester United odlučio je raskinuti sponzorski ugovor s ruskom aviokompanijom Aeroflot.

Crveni đavoli su s ovom kompanijom imali ugovor vrijedan 40 miliona funti, ali ovog novca su se odlučili odreći nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

Činjenica da među sponzorima imaju rusku kompaniju poprilično je smanjila vrijednost kluba na tržištu. Pad je u posljednje dvije sedmice iznosio čak sedam posto i klub je odlučio da spriječi dodatne gubitke.

Odrekli su se 40 miliona funti od ruskog sponzora, ali sasvim sigurno su s druge strane dobili mnogo više jer će se zaustaviti pad vrijednosti dionica kluba.

"Zbog dešavanja u Ukrajini odlučili smo raskinuti saradnju s Aeroflotom. Dijelimo zabrinutost s našim navijačima širom svijeta i naše misli su upućene onima koji su pogođeni sukobima", saopšteno je iz Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Crvenih đavola sponzorstva ime ruskih sponzora s dresova uklonili su Schalke 04 i Austrija iz Beča koji neće nositi ime Gazprom.

Također, širom Evrope traže se sankcije za ruske sportiste i klubove i neće biti nikakvo čudo ako do njih na kraju i dođe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Sad i Chelsea-a i Abramovicha izyebat dobro i taman.
13 3
Kiss
Ra ra rasputin samo dobro opiči
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi