U Manchester Unitedu od januara više ništa neće biti isto
Foto - EPA

Dolazak Ratcliffea mijenja sve

U Manchester Unitedu od januara više ništa neće biti isto

Midhat Šljivak

Britanski milijarder Sir Jim Ratcliffe ulazi u Manchester United investicijom od 1.3 milijarde funti i imat će 25 posto vlasništva kluba. Po njegovom dolasku očekuju se velike promjene u funkcionisanju kluba.

Sir Jim Ratcliffe preuzima 25 posto Manchester Uniteda. Bogati Britanac je uložio 1.3 milijarde funti u klub i uz porodicu Glazer će upravljati klubom.

Ratcliffe će sa svojom grupom napraviti velike promjene unutar kluba. Posebno se to odnosi na igrački kadar, gdje će pokušati pojačati prisustvo engleskih fudbalera.

Već tokom januara se očekuju prve promjene. Jako blizu odlaska s Old Trafforda su skupo plaćeni Casemiro i Raphael Varane, a pored njih će još nekoliko fudbalera napustiti tim kojeg vodi Erik ten Hag.

Ratcliffe ima namjeru da igru Uniteda u budućnosti nose 'domaći' igrači. Na Teatru snova želi ono najbolje što Engleska ima i ubrzo bi nova imena trebala stići u Manchester.

Oglasi

Napadač Brentforda Ivan Toney je glavni kandidat za dolazak među Crvene đavole. Pregovori o transferu su u toku, a konkurencija je velika jer ovog fudbalera u svojim redovima žele Arsenal i Chelsea.

Defanzivac Crystal Palacea Marc Guehi još je jedan od igrača kojeg bi United želio u svojim redovima. Nije sigurno da će po njega krenuti već u januaru i izvjesnije je da bi se transfer mogao desiti narednog ljeta.

Manchester United također je zainteresovan i za Ollieja Watkinsa. Napadač Aston Ville je izuzetno cijenjen na Ostrvu, velika je zvijezda Premiershipa i sigurno da bi njegov dolazak na Old Trafford izazvao veliku pažnju.

Ratcliffe dakle planira od Manchester Uniteda napraviti ponovo koloniju ostrvskih fudbalera uz prisustvo nekoliko vrhunskih stranaca i vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti.

Ko je Sir Jim Ratcliffe?

Sir James Ratcliffe jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu. Njegovo bogatstvo prelazi 30 milijardi funti.

Oglasi

On je bogatstvo stekao na hemijskom inžinjeringu. Kompanija INEOS je poznata širom svijeta i bogatstvo ovog 71-godišnjaka raste iz godine u godinu.

Ratcliffe je ogroman ljubitelj sporta. Veliki je navijač Manchester Uniteda i dugo je tražio mogućnost ulaska u klub. Na kraju je i uspio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je svakako da je on vlasnik dva kluba. Uložio je novac u švicarsku Lozanu i francusku Nicu, ali nema dileme da će na Old Trafford dati sve svoje kapacitete.

On ima fenomenalan plan za United. Hoće li uspjeti vratiti klub na stare staze slave ostaje nam da vidimo. Navijači su nestrpljivi i žele ekspresan rezultat.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Hahahaha jedini način da se spasi klub je da ga kupe Arapi jer oni dovode sve najbolje a ne ko ovi botovi neke Engleske igrače prepčaćuju koji urcu ne valjaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi