Mancini: Allegrijevo vrijeme je prošlo, Napoli igra naljepše u Italiji

Selektor Italije tvrdi

Mancini: Allegrijevo vrijeme je prošlo, Napoli igra naljepše u Italiji

E. Škorić

Italijanski selektor Roberto Mancini je u intervjuu za Tuttomercatoweb govorio o Seriji A, reprezentaciji, Massimilianu Allegriju...

Prije svega je govorio o sada već bivšem treneru Juventusa, koji je nakon osvojenog Scudetta napustio Torino.

"Njegovo vrijeme je prošlo. Neke momčadi zadrže trenere dugoročno, ali danas rijetko to viđate. I pet godina provedenih u klubu je dug period za trenera, čak i ako pobjeđuje", kazao je Mancini.

On smatra da Napoli igra naljepši nogomet u Seriji A.

"Mislim da se Napoli uvijek trudi igrati dobar nogomet i može se reći da najbolje igraju u Seriji A, ali ko osvoji Scudetto, automatski je najbolji i zaslužuje pohvale".

Azzurri imaju dvije kvalifikacijske utakmice u junu, prvo u Grčkoj, pa u Torinu dočekuju BiH.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Mislim da je bila dobra sezona u Seriji A s gledišta reprezentativca. Mnogi mladi Italijani dobili su priliku igrati neprekidno nakon sporog starta, a neki su se niotkuda pojavili i tako sebi stvorili ime".

“Italija je oduvijek imala dobre igrače, a ponekad smo išli na turnire kao autsajderi i na kraju pobijedili. Mi nismo favoriti za Euro 2020, ali imamo dobar tim koji želi da igra dobro", zaključio je.

Promo

Top Komentari

NKZ1922
Moze li ovaj lik jednom izaci u javnost a da se ne prospe ko vreca brasna? Uz duzno postovanje napoliju, igraju super fudbal, ali reci nekome ko godinama hara ligom da je njegovo vrijeme proslo.... Sta tek onda reci za tebe, moj roberto..
1 0
Taceoni
Užas????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi