Mancini objavio spisak i izbacio dvije zvijezde zbog lošeg ponašanja

Kean i Zaniolo "out"

Mancini objavio spisak i izbacio dvije zvijezde zbog lošeg ponašanja

E. Škorić

Selektor Italije Roberto Mancini objavio je spisak igrača za duele sa Armenijom i Finskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Luca Pellegrini i Stephen El Shaarawy su na spisku, ali Cristiano Biraghi, Moise Kean i Nicolo Zaniolo nisu.

Kean i Zaniolo su bili dio tima u mečevima protiv Grčke i Bosne i Hercegovine, a onda su prekomandovani u mladu selekciju za mečeve Evropskog prvenstva. Ipak, loše ponašanje i kašnjenje na trening ih je žestoko koštalo.

Zbog toga ih Mancini nije želio pozvati za septembarske mečeve, što će biti svojevrsna kazna za mlade nade italijanskog nogometa.

Kompletan spisak:

Golmani: Gianluigi Donnarumma (Milan), Pierluigi Gollini (Atalanta), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)

Defanzivci: Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Mattia De Sciglio (Juventus), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Roma), Armando Izzo (Torino), Gianluca Mancini (Roma), Luca Pellegrini (Cagliari), Alessio Romagnoli (Milan)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Veznjaci: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Lorenzo Pellegrini (Roma), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris Saint Germain)

Napadači: Andrea Belotti (Torino), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Fiorentina), Stephan El Shaarawy (Shanghai Shenhua), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Kevin Lasagna (Udinese)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi