Manolas nije ni dočekao grupne treninge, a već se povrijedio

Odmah problemi za Napoli

Manolas nije ni dočekao grupne treninge, a već se povrijedio

Napoli je tek u proteklih nekoliko dana počeo sa organizovanjem individualnih treninga svojih prvotimaca u trening kampu.

Fudbaleri Napolija su se, naravno, pridržavali pravila socijalnog distanciranja, te su uglavnom trčali ili radili vježbe sa loptom - svako na svom odvojenom dijelu terena.

Još od ranije su se pojavile zabrinutosti zbog mogućih efekata dvomjesečnog karantina i "kućnih treninga" na sportiste, a sada stižu vijesti o prvoj povredi u redovima Napolija.

Naime, povrijedio se defanzivac Kostas Manolas.

Za sada Corriere dello Sport piše tek da je Manolas zaradio povredu mišića, te da će sutra biti podvrgnut pregledima kako bi se utvrdio stepen povrede.

Treba istaći da je Grk tokom karijere često imao problema sa različitim povredama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, u Italiji je već viđena jedna teža povreda od kada su fudbaleri Serije A krenuli sa individualnim treninzima. Naime, golman Pau Lopez će biti van stroja najmanje tri sedmice pošto je zradio povredu zgloba ruke.

Inače, danas je ministar sporta Vincenzo Spadafora potvrdio da će od 18. maja biti dozvoljeni ekipni treninzi za klubove Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi