Manuel Neuer objasnio zašto neće imati problema s atmosferom na Anfieldu
Sve je u znaku večerašnjeg okršaja Liverpoola i Bayerna koji je sigurno najveći derbi u osmini finala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Veliki derbi Liverpoola i Bayerna

Manuel Neuer objasnio zašto neće imati problema s atmosferom na Anfieldu

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras imaju jedno od najtežih gostovanja ove sezone jer igraju prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Liverpool je prema mnogima favorit u ovom okršaju jer se nalaze u boljoj formi, ali ekipu poput Bayerna nikada ne smijete otpisati. Mnogi igrači njemačkog kluba su poručili da se malo pribojavaju gostovanja na Anfieldu zbog užarene atmosfere koju prave navijači engleskog kluba.

Tako je Arjen Robben izjavio da baš i ne voli igrati na ovom stadionu, no Manuel Neuer je s druge strane totalna suprotnost. Golman Bayerna izjavio je pred večerašnju utakmicu da mu atmosfera uopšte nije problem jer voli igrati na stadionu čije tribine su tako blizu terena.

"Svi koji prate fudbal znaju da je na Anfieldu fantastična atmosfera, jedna od najboljih koje možete vidjeti. Meni to iskreno ne smeta. Volim kada navijači navijaju i tribine su blizu terena. Ipak, to malo otežava komunikaciju sa saigračima koji te i ne čuju najbolje. No, i tu imamo posebnu komunikaciju i siguran sam da neće biti problema", rekao je Neuer.

Neuer je otkrio da su naučili u ekipi kako da komuniciraju ukoliko je atmosfera na tribinama užarena i ne mogu da čuju kada neko nešto priča. Za to je najviše zaslužan njihov bivši trener Pep Guardiola.

"Trener nam je pokazao govorom tijela kako da objasnimo neke stvari. Uvijek je to radio pored terena i tražio je od nas igrača da se tako ponašamo. Nekad je dovoljno da ništa ne morate reći i da samo pokretom tijela sve objasnite nekom od saigrača", dodao je golman Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladionice favorizuju Liverpool

Nije čudo što su kladionice za favorita večeras odredile Liverpool koji igra pred svojim navijačima, ali i također zbog činjenice da su prošle sezone došli čak do finala.

Što se kladionica tiče tu je situacija nešto jasnija oko favorita u ovom meču. Dosta manja kvota je na Liverpool nego što se očekivalo, a na Bayernu odavno nije bila veća u nekom duelu. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte sve kvote za ovaj meč na OVOM linku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi