Maradona: Ronaldinho nije kriminalac!

Slavni Argentinac brani slavnog Brazilca

Maradona: Ronaldinho nije kriminalac!

Diego Armando Maradona, po mnogima i dalje najbolji nogometaš svih vremena izašao je u medije s podrškom za Ronaldinha i ustvrdio kako je siguran da bivši brazilski nogometaš nije kriminalac.

Brazilac se i dalje nalazi u kućnom pritvoru koji odrađuje u hotelu u paragvajskom gradu Asuncionu nakon što je priveden zato što je u Paragvaj ušao s lažnim pasošem.

"Tužan sam zbog onoga što se dogodilo Ronaldinhu. On nema veze s kriminalom, išao je na posao" *rekao je Maradona za El Diu pa dodao:

"Njegova jedina pogreška je što je svima idol. On je moj prijatelj, podržavat ću ga do smrti."

Dotakao se Maradona kratko i pandemije koronavirusa te posljedice koje će ekonomija i svijet sporta trpjeti zbog nje.

"Ekonomija više neće biti ista. Državnicit će morati puno raditi kako bismo prebrodili krizu. Srećom, Argentina ima sjajne čelnike za koje sam uvjeren da će dobro odraditi posao" -  zaključio je Maradona.

Podsjetimo, Ronaldinho je prije 15 dana pušten iz paragvajskog zatvora u Asuncionu te je prebačen u kućni pritvor. Slavni  nogometaš i njegov brat Roberto Assis platili su jamčevinu od 1,6 milijuna dolara i sada će svoju obranu pripremati iz kućnog pritvora.

Ronaldinho je uhapšen 5. marta nakon što je u Paragvaj ušao s lažnim pasošem, a u zatvoru je proveo 32 dana. Suđenje će dočekati u Asunsionu. S obzirom na pandemiju koronavirusa, Ronaldinho i Roberto su jedini gosti luksuznog hotela i mogu maksimalno uživati u svemu što najbolji hotel u zemlji pruža. Ronaldinho tako spava u predsjedničkom apartmanu, čak ima jednu sobu za nogomet.

Ronaldinho je u Paragvaj išao promovirati svoju knjige "Genij života" te kako bi sudjelovao u jednom humanitarnom događaju. U zatvoru je stigao odigrati nogometnu utakmicu sa zatvorenicima koje je oduševio - zabio je sve golove i osvojio pečeno prase.

Top Komentari

Dtox
Kad kriminalac tako kaze o kriminalcu mora da je istina.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti