Pojačaj, gledaj i uživaj: Godišnjica čuvenog i nikad zaboravljenog zagrijavanja Diega Maradone

Radio je to sa stilom

Pojačaj, gledaj i uživaj: Godišnjica čuvenog i nikad zaboravljenog zagrijavanja Diega Maradone

E. Škorić

Diego Armando Maradona smatra se jednim od najvećih nogometaša u povijesti. Ali jedno je sigurno, niko nije imao tako kontroverzan život kao on.

Svjetski prvak s Argentinom, dvostruki prvak Italije s Napolijem, osvajač Kupa UEFA sa italijanskom ekipom, osvajao je trofeje i s Barcelonom i Bocom i mali milion individualnih priznanja.

Njegov život je priča za sebe, ostat će upamćen po mnogim stvarima koje je radio, pa i između ostalog i danas se obilježavaju razne godišnjice njegovih poteza. Stoga su mediji ispratili i godišnjicu čuvenog zagrijavanja pred meč Bayern - Napoli.



Uz hit "Live is life" se Diego ležerno zagrijavao pred većinskom minhenskom publikom. Taj meč je završen rezultat 2:2, a s ukupnih 4:2 Napoli je prošao u finale i na kraju osvojio Kup UEFA pobijedivši Stuttgart u finalu.

Top Komentari

Adnanos
Najbolji ikad
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije