Maradona: Volio bih trenirati Napoli
Foto: EPA

Legenda Napolitanaca

Maradona: Volio bih trenirati Napoli

Legendarni argentinski fudbaler Diego Maradona izjavio je kako bi rado postao trener Napolija. 

Maradona je u prošlosti s uspjehom nastupao za tim iz Napulja i uvijek je rado viđen gost na stadionu San Paolo, a kroz razgovor za medije u Italiji otkrio je da bi želio na trenerskoj poziciji naslijedio Maurizija Sarrija. 

"Da li bih trenirao Napoli? Da, ako bi me narod želio", kazao je Maradona.

Status legende kluba Maradona je stekao sa dvije titule u Seriji A, Kupom Italije, Kupom UEFA i Superkupom Italije. 

"Najprije moram riješiti sve probleme koje imam u Italiji. Tada bih mogao da radim u Napoliju. Bilo bi bitno da uradimo sve kako treba, da bi se takmičili sa Juventusom, Romom i drugima. Ja želim pobjednički tim", dodao je slavni El Pibe. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, Maradoni trenutno u Italiji problem predstavlja spor s italijanskom vladom koji se odnosi na dug od 39 miliona eura poreza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi