Ter Stegen jedva dao izjavu: "Ovo boli, jako boli, idemo zakomplikovati situaciju Realu"
FOTO: EPA

Golman Barcelone se obratio medijima nakon poraza od PSG-a

Ter Stegen jedva dao izjavu: "Ovo boli, jako boli, idemo zakomplikovati situaciju Realu"

Haris Zilić

Barcelona je na revanš duel Lige prvaka donijela prednost od 3:2 iz Pariza protiv PSG-a, ali večeras su sve prosuili, odigrali katastrofalno, poraženi su sa 4:1 i završili su učešće u Ligi prvaka za ovu sezonu. PSG je bio u dva susreta bolji sa ukupnih 6:4.

Poraz je dosta zabolio igrače Barcelone, a posebno golmana Marca-Andre ter Stegena koji je nakon utakmice dao izjavu.

Ter Stegen je bio pod emocijama i teško mu je bilo da komentariše revanš protiv PSG-a.

"Boli, boli, boli... ovo je poraz koji jako boli, pogotov nakon prve utakmice", rekao je Ter Stegen na početku svoh obraćanja medijima i jedna je zadržao emocije, zatim nastavio:

"Približili smo se polufinalu, imali smo oko deset prilika dobrih koje nismo iskoristili, mogli smo ovo proći, ali nismo iskoristili svoju šansu."

Oglasi

Barcelonin 31-godišnji čuvar mreže naglasio je da se ekipa što prije mora oporaviti.

"Moramo se što prije okrenuti prvenstvu, napuniti baterije i krenuti dalje, fokus je sada na prvenstvu."

Za kraj je istakao da će pokušat zakomplikovati situaciju Real Madridu.

"Sada nas očekuje utakmice u prvenstvu protiv Real Madrida, idemo na pobjedu, idemo probati zakomplikovati situaciju Realu."

Oglasi

Za vikend nas u 32. kolu La Lige očekuje derbi reala i Barcelone u Madridu. Kraljevi imaju osam bodova prednosti i Barcelona bi eventualnim trijumfom zakuhala malo prvenstvo pet kola prije kraja jer bi prišla realu na pet bodova.

U slučaju trijumfa Reala pa čak i remija prvenstvo bi vjerovatno bilo skoro pa odlučeno kada je u pitanju borba za titulu.

Dembele nije mogao bez reakcije

Dembele je gnjev navijača Barcelone navukao još ljetos kada je napustio ovaj klub i prešao u PSG, ali sve je "eksplodiralo" prošle sedmice kada je srčano proslavio gol protiv Katalonaca.

Ipak, večeras je imao snažan odgovor.  Dembele odigrao večeras  sjajnu utakmicuna Montjuicu, ato pokazuje činjenica da je na kraju proglašen najboljim igračem ovog meča, te mu je uručena i prigodna nagrada zbog toga.

Dembele je dobio najslađu osvetu jer je odveo svoj tim do polufinala Lige prvaka, a u samom finišu pokazao je koliko je hladnokrvan.

Naime, Luis Enrique odlučio je u 88. minuti da izvede Dembelea iz igre, a Francuz je tada dobio žestoke zvižduke navijača Barcelone. Na sve to se samo nasmijao, te je aplauzom pozdravio navijače PSG-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, i pored svega što se dešavalo večeras i pakleni doček koji je imao Dembele je na kraju pokazao svima o kakvom gospodinu se radi. Mnogi su očekivali da će prozvati navijače Barce za sve što su mu priiredili, ali on je uradio suprotno.

"Barcelona je veliki klub kojeg ja volim, ali sam jako sretan u PSG-u. Razumijem zvižduke domaćih navijača, to je normalna stvar na svakom protivničkom stadionu. Sada se moramo boriti za finale", rekao je Dembele nakon utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
To vam je highlight sezone.
2 0
Shex79
I onda dobijete po ušima od Reala i adios :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi