Šta znači biti ponižen? Ter Stegen to sada zna bolje nego iko

I Flick ga 'ne voli'

Šta znači biti ponižen? Ter Stegen to sada zna bolje nego iko

E. Škorić

Golman Barcelone našao se u neprijatnoj situaciji, ali njemački mediji nisu baš sigurni zbog čega.

Marc-Andre ter Stegen brani godinama u Barceloni i bez sumnje je jedan od najboljih golmana na svijetu. Ok, nije možda poput Manuela Neuera, prvog golmana reprezentacije Njemačke, ali sasvim sigurno je sami vrh kada su golmani u pitanju.

Ipak, sada je, za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Lihtenštajna, u kojoj su Nijemci sinoć slavili s visokih 7:0, poslan na tribine. Takvo poniženje Ter Stegen nikada ranije nije doživio, mada je evidentno da postoji nešto zbog čega ga ne vole njemački selektori.

Nije ga baš volio Joachim Low i tada se sumnjalo da je Ter Stegen 'stao na žulj' Lowu, no sada ni kada je selektor Hansi Flick, stvari se ne mijenjaju. Flick je pozvao četiri golmana - Lena, Trappa, Neuera i Ter Stegena. Otpisan za duel s Lihtenštajnoj je - Ter Stegen.

Kako javljaju njemački mediji, riječ je o tehničkoj odluci, a ne o fizičkim problemima Barcinog golmana. S obzirom da je morao na tribine, Ter Stegenu je udareno na samopouzdanje, a to ujedno znači da neće braniti ni protiv Armenije, kada će Flick šansu na golu od početka dati Lenu ili Trappu, a Neuer će odmoriti.

Njemačka ima sjajne golmane, no tamošnji mediji uvjeravaju da je u svakom slučaju Ter Stegen zaslužio više poštovanja i da je isuviše kvalitetan da bi u ovom kadru bio četvrti izbor kod Flicka, a nerijetko je to bio slučaj i kod Lowa. Ko zna, možda nam naknadno neko i otkrije zašto je to tako. Moguće da je jedan od razloga i to što je ranijih godina Ter Stegen javno kukao kako bi trebao biti "kec" u Njemačkoj umjesto Neuera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ter Stegen je otvoreno medijima priznao kako također vjeruje da treba biti prvi golman reprezentacije, a Neuer je ranije priznao da postoji rivalstvo s golmanom Barcelone.

"Moje rivalstvo s Ter Stegenom je uvijek postojalo i to nije ništa novo. Uvijek sam bio spreman obraniti mjesto prvog golmana svoje reprezentacije", poručio je Neuer.

Top Komentari

salt_city
Uopste nije trebalo da prica da je bolji od Neuera, mozda bi i dobio sansu, al poneku utakmicu, a da bude 1 golman to moze kad se Neuer oprosti od fudbala..
7 3
Tz_Niko75
Ovaj Neuer je stvarno Bolesno dobar. Lik skida sve, zna s loptom i ko macka je... Ali nema vece hinje ni Kret... od njega. Thompson mu najdrazi pjevac a muslimane smatra da ih treba na pusto ostrvo... Veliki desnicar!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi