Legendarni Overmars u lošem stanju: "Moje je srce 45% mrtvo..."

Otvorio je dušu

Legendarni Overmars u lošem stanju: "Moje je srce 45% mrtvo..."

E. Ganibegović

Bivši fudbaler, legendarni Nizozemac Marc Overmars, u lošem je stanju kada je u pitanju zdravlje. Ima problema sa srcem, a sada je otvorio dušu i opisao kroz šta prolazi.

Ne tako davno Marc Overmars je izgubio mjesto sportskog direktora Ajaxa nakon neprimjerenih poruka koje je slao uposlenicama tog kluba.

Nakon toga u centar pažnje medija došao je 30. decembra 2022. godine kada je doživio srčani udar poslije kojeg je kapacitet njegovog srca znatno oslabio.

Prvobitno se pisalo kako će mu biti potrebno samo neko vrijeme za potpuni oporavak, no on nikada neće doći jer je srce trajno oštećeno.

Za Het Laatste Niews legendarni Nizozemac otkrio je kroz kakvu agoniju prolazi, ali je i istakao da će i radije umrijeti nego prestati raditi. 

"Moram doći do daha kada puno pričam i potrebna mi je energija da ostanem fokusiran. Moje srce je 45% mrtvo, ali ne žalite me.

Oglasi

Ja sam sretan čovjek, samo moram svoju energiju da rasporedim najbolje što mogu. Moram tako. 

Ako su na dnevnom redu važne tačke ili sastanci, fokusiram se na njih. Mogu se oporaviti sljedeći dan. Radije bih umro ovdje nego da ne radim ništa", napisao je Marc Overmars.

Inače, od marta 2022. godine Overmars je na mjestu tehničkog direktora belgijskog Royal Antwerpa. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ranije je osim u Ajaxu radio kao tehnički direktor u Go Ahead Eaglesima i to od jula 2009. do juna 2012. godine. 

Igračku karijeru je nakon dva prekida zvanično završio 2011. godine u dresu SV Epea, a igrao je još za Go Ahead Eaglese, Barcelonu, Arsenal, Ajax i Willem II.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi