"Moreno nam je prvi rekao da se Luis Enrique želi vratiti, a sada se pravi kao da je iznenađen"

Obratio se predsjednik FS Španije

"Moreno nam je prvi rekao da se Luis Enrique želi vratiti, a sada se pravi kao da je iznenađen"

E. Čaušević

Fudbalski savez Španije sinoć je sve iznenadio odlukom da uruči otkaz selekoru Robertu Morenu nakon što je ova selekcija savladala Rumuniju sa 5:0.

Moreno je preuzeo selektorsko mjesto početkom godine kada je Luis Enrique odstupio zbog privatnih razloga. Međutim, sinoć je FS Španije saopštio Morenu da je dobio otkaz iako je odveo ovu selekciju na EP.

Odlučeno je da se Luis Enrique vrati na mjesto selektora Španije i vodit će ovu selekciju na narednom Evropskom prvenstvu. To je zvanično potvrđeno na današnjoj press konferenciji na kojoj se medijima obratio predsjednik Saveza, Luis Rubiales.

"Možemo potvrditi da je Luis Enrique ponovo selektor Španije. 19. juna potpisali smo ugovor s Morenom, ali smo otvorili vrata za Enriqueov povratak. Razgovarao sam s Luisom tri puta nakon smrti njegove kćerke. U oktobru mi je i Moreno rekao da se Enrique želi vratiti tako da je znao šta se dešava. U stvari on je i počeo svu tu priču, ne znam što se sad pravi da je iznenađen", rekao je Rubiales i nastavio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Odlučili smo razgovarati s Enriqueom i on nam je potvrdio da se želi vratiti na selektorsku klupu. Odmah smo razgovarali s Morenom koji je rekao da ne želi ostati u reprezentaciji ako se Luis vrati. Enrique je htio da Moreno ostane pomoćnik, ali ot toga nema ništa. Moreno je prvi saznao šta se dešava. Luis Enrique je lider ovog prijekta i uvijek smo govorili da su mu vrata otvorena".

"Ovaj projekat će se nastaviti do Svjetskog prvenstva 2022. godine. Vjerovali smo da će Robert ostati dio tima, ali se nije jutros pojavio na sastanku i samo je poslao advokate. Razgovarali smo i s kapitenom i objasnili šta se dešava i igrači su zadovoljni s našom odlukom. Ne možemo birati selektoru stručni štab i on će to sam odlučiti. Da li će se možda Robert ipak vratiti kao pomoćnik to trenutno ne zna niko".

Top Komentari

epa
pa covjek je ocekivao da cete mu pruziti podrsku kada je preuzeo reprezentaciju kada je enriqe napustio, i odveo na euro nadao se da cete reci enriqeu da imate seketora....pa nije reprezentacija idi dodji...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi