Marca tvrdi: Real kontaktirao dvojicu trenera
Kraljevi u potrazi za novim trenerom (Foto:EPA)

Ko će naslijediti Zidanea

Marca tvrdi: Real kontaktirao dvojicu trenera

M. Šljivak

Zinedine Zidane nije više trener madridskog Reala.

Francuski stručnjak se iznenada odlučio na odlazak, a predjednik tima Florentino Perez već je krenuo u potragu za njegovom zamjenom.

Prva želja Kraljeva je menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino, a sa klupom Reala povezuje se još nekoliko poznatih imena.

Perez je, kako navodi Marca, kontaktirao argentinskog stručnjaka, ali problem predstavlja činjenica da je Pochettino nedavno produžio ugovor do 2023. godine.

Ipak, čelnici Spursa dozvoliće mu da pregovara sa Realom i ako uspije postići dogovor, Tottenhamu će biti isplaćena višemilionska odšteta, a Pochettino će preuzeti Real.

Pored njega Perez je kontaktirao i aktuelnog selektora Njemačke Joachima Loewa. Već se dugo ovaj stručnjak povezuje sa klupskim poslom u raznim evropskim velikanima, ali on je ostao vjeran reprezentaciji.

Loew je ugovorom sa Elfom vezan do 2022. godine. Međutim, ponuda iz Madrida je takva da se o njoj svakako treba razmisliti i njemački selektor je pred veoma bitnom odlukom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored ovog dvojca stidljivo se spominju imena Maxa Allegrija i Antonija Contea, ali teško da će neko od njih preuzeti vođenje Kraljevskog kluba.

Rukovodstvo Reala će sigurno donijeti odluku o novom treneru jako brzo i sve je u rukama Florentina Pereza, te Josea Angela Sancheza i Ramona Martineza, koji biraju novog trenera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti