Hrvatu 'pukao film' na terenu - Malo je falilo da Marcelo Brozović 'eksplodira' i napravi haos

Krenuo je u obračun

Hrvatu 'pukao film' na terenu - Malo je falilo da Marcelo Brozović 'eksplodira' i napravi haos

M. Šljivak

Marcelo Brozović (31) odigrao je još jednu odličnu utakmicu za Al Nassr. Njegov tim je protiv Al Feihe slavio s 2:0 i prošao je u četvrtfinale Lige prvaka, a pred ovaj meč dešavala se zanimljiva scena koja je uključivala hrvatskog fudbalera.

Hrvatski fudbaler Marcelo Brozović imao je zanimljiv duel s Aymericom Laporteom pred meč azijske Lige prvaka protiv Al Feihe.

Tokom zagrijavanja očigledno je došlo do nesporazuma između dvije zvijezde Al Nassra. Hrvat je odlučio da Špancu kaže sve u lice, a kako ga je ovaj maksimalno ignorisao, uslijedio je žestok odgovor.

Pogledom je Broz progutao Laportea. Krenuo je i da mu objasni neke stvari, ali sve je zaustavio Ali Lajami koji je odgurnuo Brozovića i zaustavio ga je na putu prema saigraču.

Oglasi

Trener Al Nassra Luis Castro se, vjerovali ili ne, raduje ovakvim scenama između svojih fudbalera. To je jasno istakao nakon utakmice.

"Lijepo je vidjeti igrače kako razgovaraju međusobno. Ne volim kad su svi mirni, želim vidjeti probleme u timu", rekao je Castro i iznenadio je odgovorom.

Na kraju je sve dobro završilo. Nije bilo nikakvog ozbiljnog incidenta iako je malo falilo da Brozović 'eksplodira'. Pitanje je šta bi se desilo da je potpuno izgubio živce.

Ipak, na kraju utakmice sve je bilo mirno i prijateljski. Al Nassr je proslavio pobjedu i plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a igrači su s porodicama nastavili druženje na terenu.

Oglasi

Brozović mogao birati tim, on odabrao Saudijsku Arabiju

Marcelo Brozović po kvalitetu pripada među najbolje vezne fudbalere na svijetu i doslovno može birati klub u kojem će igrati. Međutim, on je izabrao Al Nassr.

Imao je 31-godišnji Hrvat ponudu Barcelone na stolu. Međutim, Katalonci nisu mogli parirati ponudi iz Saudijske Arabije koja sjajnom veznjaku plaća oko 30-ak miliona eura godišnje.

Brozović lagano zarađuje ogroman novac. Nema velikog pritiska kao što bi ga imao u Barci ili nekom drugom evropskom klubu, a na terenu uvijek pokazuje vrhunsku igru.

Prava je rijetkost da zakaže u jednoj utakmici. Ove sezone je u 25 utakmica postigao tri pogotka i upisao je sedam asistencija.

Statistika bi bila još i bolja da su saigrači bili precizniji. Magične lopte koje dijeli Hrvat nisu iskorištene, a bilo ih je zaista dosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi