Ono što je Marcelo uradio kada je sudija svirao kraj pokazuje kakav je profesionalac i gospodin

Brazilac oduševio potezom

Ono što je Marcelo uradio kada je sudija svirao kraj pokazuje kakav je profesionalac i gospodin

Endin Čaušević

Manchester City je u petak postao prvak svijeta nakon što je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva ubjedljivo pobijedio Fluminense sa 4:0. Nakon utakmice u centru pažnje našao se iskusni Marcelo koji je oduševio fudbalski svijet svojim potezom.

Građani su pokazali da je 2023. godina bila njihova i da im nije bilo konkurencije, te su je završili na najbolji mogući način osvajanjem titule prvaka svijeta.

Fluminense nije uspio da pruži neki bolji otpor Cityju iako su igrači brazilskog kluba na terenu dali sve od sebe. No, razlika u kvalitetu došla je do izražaja, a na kraju je engleski klub uspio da pobijedi sa 4:0.

Za Manchester City ovo je prva titula prvaka svijeta u historiji, te će 2023. godina pod kormilom Pepa Guardiole ostati upisana zlatnim slovima na Etihadu.

Na kraju meča bilo je nemilih scena kada su se sukobili Jack Grealish i Felipe Melo zbog provokacija igrača Manchester Cityja, no na drugom kraju terena gledali smo scenu koja je mnoge oduševila.

Oglasi

U centru pažnje našao se iskusni Marcelo koji je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pokazao svima kako se profesionalac treba ponašati.

Brazilac je prvo otišao do Pepa Guardiole kako bi ga pozdravio i čestitao na novom trofeju. I Španac je time bio iznenađen i zagrlio je Marcela, te su kratko popričali što je jedan navijač s tribine uspio da snimi.

@koora_break

#مارسيلو #جوارديولا #بيب_جوارديولا #كأس_العالم_للأندية #ريال_مدريد #marcelo #pepguardiola #guardiola

♬ original sound - Koora Break | كورة بريك

Oni su nekada bili ljuti rivali dok je Guardiola vodio Barcelonu, a Marcelo igrao za Real Madrid. No, Brazilac je pokazao svima kakav je profesionalac i gospodin, te kako se igrači trebaju ponašati.

Marcelo se našao u centru pažnje i nakon što su igrači otišli u svlačionice jer je imao srdačan susret s Mateom Kovačićem s kojim je nekada igrao u Real Madridu.

Ovaj 35-godišnjak proživljava drugu mladost jer u Fluminenseu je imao fantastičnu godinu što pokazuje da je povratkom u Brazil napravio najbolji mogući potez.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti