Trenutno najbolji sudija na svijetu dijelit će pravdu u finalu Lige prvaka

Čast pripala Poljaku Marciniaku

Trenutno najbolji sudija na svijetu dijelit će pravdu u finalu Lige prvaka

E. Oštraković

Poznato je da će finale Lige prvaka igrati Manchester City i Inter, a sada se zna i ko će na ovoj utakmici dijeliti pravdu.

UEFA je povjerenje za ovu utakmicu dala Poljaku, Szymonu Marciniaku, a to je i zvanično potvrđeno na stranici UEFA-e.

Pljak je od 2011. godine međunarodni sudija, a ovo će za njega biti prvo finale Lige prvaka nakon što je 2018. godine bio četvrti sudija.

Ove sezone sudio je osam utakmica u okviru ovog takmičenja, a imao je časti da sudi u finalu Svjetskog prvenstva.

Jasno je da je odluka da nakon Svjetskog prvenstva sudi i finale Lige prvaka potvrda da se trenutno radi o najboljem sudiji na svijetu.

Oglasi

Njemu će asistirati Pawel Sokolnicki i Tomasz Listkiewzcz koji su također iz Poljske, a četvrti sudija je Istvan Kovacs iz Rumunije.

Pomoćnik četvrtog sudije je Vasile Florin Marinescu, također iz Rumunije. U VAR sobi će sjediti Tomasz Kwiatkowski iz Poljske, a pomagat će mu Bartosz Frankowski, također iz Poljske.

VAR podrška će biti Nijemac Marco Fritz.

Finalna utakmica Lige prvaka igra se na Ataturk stadionu u Istanbulu 10. juna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je odredila i sudije za finale Evropske lige, a meč između Seville i Rome pripao je Englezu Anthonyju Tayloru. Pomagat će mu sunarodnjaci Gary Beswick i Adam Nunn.

Finale Konferencijske lige između West Hama i Fiorentine sudit će Španac Carlos del Cerro Grande, a pomagat će mu Pau Cebrián Devis i Guadalupe Porras Ayuso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi