Szymon Marciniak se spremao da od 17:30 sudi derbi: Zamijenjen je tik pred utakmicu!

Silom prilika

Szymon Marciniak se spremao da od 17:30 sudi derbi: Zamijenjen je tik pred utakmicu!

E. Ganibegović

U Poljskoj se id 17:30 igra derbi 25. kola Ekstraklase između Widzewa i Lecha, a došlo je, nekoliko sati pred utakmicu, do neočekivane promjene suca.

Glavni sudija ove utakmice trebao je biti jedan od najboljih svjetskih sudija, Szymon Marciniak, no to neće biti slučaj.

"Neočekivana promjena suca dogodila se nekoliko sati prije udarne utakmice Ekstraklase Widzew - Lech. Ovu utakmicu trebao je suditi Szymon Marciniak, ali je zamijenjen zbog povrede", javio je Krzysztof Marciniak, novinar Canala +.

Tako će glavni sudija ove utakmice biti Damian Kos, a nije poznato kakvog je tipa povreda Marciniaka i kada će se vratiti na teren.

U pitanju je utakmica u borbi za treće mjesto koje vodi u Evropu. Trenutno to mjesto drži Lech, no Widzew ima samo tri boda manje od tima iz Poznana.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Marciniak sudio meč Porta i Intera u osmini finala Lige prvaka, a sada ga čeka neočekivana pauza.

Oglasi

Poljski sudac je definitivno jedan od najboljih svjetskih sudija, a sudio je i antologijsko finale Svjetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Francuske.

Marciniak održao predavanje u BiH

U septembru za vrijeme reprezentativne pauze Szymon Marciniak je održao seminar za suce Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poljski sudija je održao predavanje na temu pripreme i menadžmenta utakmice.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ovo predavanje bilo je sigurno od koristi našim sucima, koji su imali čast da čuju savjete i mišljenja koji je na FIFA listi od 2011. godine.

Dan prije toga, on je u Zenici sudio sudio duel petog kola grupe 3 B divizije Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a koji su naši Zmajevi riješili u svoju korist rezultatom 1:0 pogotkom Ermedina Demirovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi