Naklonite se igračini: Marco Asensio izveo asistenciju za sva vremena

Majstorija

Naklonite se igračini: Marco Asensio izveo asistenciju za sva vremena

M. Šljivak

Španski fudbaler Marco Asensio izveo je večeras asistenciju za pamćenje. PSG razbija niželigaša Revel u Kup utakmici, a meč su obilježili Asensio i Kylian Mbappe.

Iako Kylian Mbappe nemilosrdno 'trpa' nesretne igrače Revela, tri gola zvijezde PSG-a ostala su u sjeni asistencije koju je izveo španski fudbaler Marco Asensio.

Igrala se 45. minuta meča kada je 27-godišnji ofanzivac pariškog tima izveo spektakl. Dobio je loptu u kaznenom prostoru od Carlosa Solera, a zatim je počelo čudo.

Vidio je Asensio da je Kylian Mbappe u samom središtu kaznenog prostora, odlučio je škorpionom pokušati asistirati i u tome je na kraju i uspio. Mbappe je prekrasno pogodio za prednost PSG-a od 4:0.

Oglasi

Asensio je tako bez ikakve dileme upisao najbolju asistenciju karijere, ali i jedno od najboljih dodavanja ikad. Zaista je izveo čaroliju.

Španskom fudbaleru duel protiv Revela je tek 10. nastup u ovoj sezoni. U prethodnih devet utakmica imao je učinak od dva gola i asistencije.

Večeras je uspio dva puta asistirati i postići pogodak i možda najaviti da će u drugom dijelu sezone Luis Enrique u njemu dobiti istinsko pojačanje.

Dosad se nije pokazao kao igrač koji zaslužuje igrati za PSG. Trebao je biti veliko pojačanje iz Real Madrida, no period koji je iza njega jednostavno je za zaborav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi