Marco Delvecchio: Ne znam što je Edinu Džeki trebalo tako dugo da me stigne

Legendarni napadač Rome

Marco Delvecchio: Ne znam što je Edinu Džeki trebalo tako dugo da me stigne

E. Čaušević

Fudbaleri Rome u petak su pobijedili u gostima Chievo sa 3:0, a jedan gol postigao je i bh. napadač Edin Džeko.

Džeko nije efikasan ove sezone kao prošle, ali svejedno svojim golovima itekako doprinosi rimskom klubu. Na meču protiv Chieva naš kapiten je uspio da ostvari odličan učinak jer je za njega ovo bio 83. gol u dresu Rome.

Bh. napadač se tako na listi najboljih strijelaca svih vremena Rome izjednačio na osmom mjestu s legendarnim Marcom Delvecchijem koji je također dao 83 gola za Vučicu. Naravno, neprikosnoven na ovoj listi je Francesco Totti koji je u dresu Rome zabio čak 307 golova.

Nakon ovog Džekinog poduhvata oglasio se i Delvecchio koji je priznao da je očekivao da će ga Džeko prestići još na početku sezone. Bh. napadač je odlično počeo sezonu s dva gola, no onda je počeo golgeterski post koji je u Seriji A trajao nekoliko mjeseci.

"Kako je počeo sezonu očekivao sam još na početku da će me prestići jer je došao veoma blizu za dvije ili tri utakmice. Ne znam što mu je trebalo tako dugo da me stigne", rekao je Delvecchio kroz smijeh.

Treba dodati da će Džeko sada jurišati na sedmu poziciju najboljih strijelaca Rome na kojoj se trenutno nalazi Balbo sa 87 golova i to bi se trebalo desiti već ove sezone. Iznad su igrači koji su dali preko 100 golova, no ako Džeko ostane u Romi treba očekivati da će i njih veoma brzo stići. Iza Tottija su još Pruzzo (138), Amadei (111), Volk (106), Manfredini (104) i Montella (102).

"Ta proslava Kolarova je izgledala kao izvinjenje navijačima"

Legendarni napadač Rome dotakao se i srbijanskog igrača Aleksandra Kolarova koji je u veoma lošim odnosima s navijačima rimskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikada nije lijepo kad igrač zabije gol i njegovi navijači mu zvižde. Romini navijači mogu dati mnogo ljubavi. Mislim da je naklonom nakon gola protiv Chieva htio da se izvini na taj način. Nadam se da je to mislio i da će uskoro izgladiti sve nesuglasice", rekao je Delvecchio.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi