Di Carlo: Spremali smo se za Romu, ali golovi El Shaarawyja i Džeke su sve promijenili

Chievo i dalje na dnu Serije A

Di Carlo: Spremali smo se za Romu, ali golovi El Shaarawyja i Džeke su sve promijenili

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su u gostima pobijedili fenjeraša Chievo sa 3:0 u okviru 23. kola italijanske Serije.

Ovim porazom Chievo je produžio svoju agoniju u ovoj sezoni jer imaju svega devet osvojenih bodova, te su zakucani za dno tabele Serije A. Sigurno da pred početak sezone nisu mogli ni sanjati tako očajne rezultate i jasno je da će im do kraja biti potrebno da daju svoj maksimum kako bi sačuvali status prvogligaša.

Chievo je pred svojim navijačima poražen s ubjedljivih 3:0 od Rome koja je na kraju mogla slaviti i s većim rezultatom. Golove za goste postigli su El Shaarawy, Džeko i Kolarov, te su sigurno igrači Rome nakon trećeg gola imali još barem tri zicera, ali se rezultat nije mijenjao.

Trener domaćeg tima Domenico Di Carlo izjavio je da se njegov tim spremao za ovaj meč, te da su očekivali dosta drugačiju utakmicu, no Roma je sve to prelomila ranim golovima El Shaarawyja i Džeke.

"Očekivao sam drugačiju utakmicu da budem iskren. Pripremili smo se na određen način, ali kada ostaviti takve pukotine za Romu i primite dva gola onda se sve mijenja. Dali smo sve karte u napad nakon 0:2 što je Romi ostavilo dosta prostora i nastavili su da koriste naše greške. Pred nama je težak posao, ali nećemo odustajati i vjerujemo da ćemo izboriti opstanak. Naredni meč igramo s Udineseom i ne smijemo izgubiti", rekao je Di Carlo.

Džeko ispisao novu stranicu Romine historije

Gol koji je dao Chievu za Džeku je bio 83. u dresu Rome, čime se izjednačio s legendarnim italijanskim napadačem Marcom Delvecchijem, pa tako obojica sada dijele osmo mjesto na vječnoj listi najboljih strijelaca Vučice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Po broju golova za Romu i dalje je na vrhu Francesco Totti koji je na brojci 307.

Za ovaj poduhvat našem napadaču je trebalo nešto manje od četiri godine, a izvjesno je da će uskoro stići i Delvecchija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi