Provokacija ili izvinjenje? Navijači Rome podijeljeni
(Foto: Screenshot) Aleksandar Kolarov je sinoć postavio konačnih 0:3 nakon odlične saradnje sa Edinom Džekom

Potez Aleksandra Kolarova u žiži

Provokacija ili izvinjenje? Navijači Rome podijeljeni

Roma je sinoć gostovala na Bentegodiju u utakmici 23. kola Serije A i sa ubjedljivih 0:3 savladala Chievo.

Pružili su izabranici Eusebija Di Francesca dobru partiju i na kraju slavili protiv fenjeraša golovima El Shaarawyja, Džeke i Kolarova.

Međutim, nezadovoljni gostujući navijači su tokom utakmice upućivali zvižduke igračima Rome i dalje nezadovoljni posljednjim partijama, posebno blamažom protiv Fiorentine u Kupu Italije.

Na meti navijača je ponajviše bio Aleksandar Kolarov. Iskusni Srbijanac je zaratio sa najvjernijim navijačima Rome pošto je burno reagovao na njihova dobacivanja nakon remija sa Atalantom, pa su ubrzo osvanuli i uvredljivi grafiti ispred njegove kuće.

Kolarov je i sinoć bio na meti zvižduka, a nakon što je postigao gol za konačih 0:3 odlučio se nakoliniti navijačima Rome.

Međutim, i ovaj njegov potez je izazvao podjele među navijačima Rome. Jedni smatraju da je njegov duboki naklon predstavljao " ispružeu ruku izvinjenja", dok drugi misle da je riječ o novoj provokaciji, o sarkastičnom naklonu.

Ostaje da se vidi da li će uskoro doći do "zvaničnog" pomirenja Aleksandra Kolarova i najvatrenijih navijača Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane, Di Francesco je uvjeren da je Aleksandrov potez nakon gola predstavljao gest izvinjenja.

"Mislim da je to bio sjajan gest, želio se izviniti navijačima nakon onoga što se desilo. Međutim, ja ponovo želim istači da je on mjesec i po igrao sa frakturom kosti stopala, pod injekcijama. Jedva je hodao kada je dolazio na treninge, ali je igrao jer nam je bio potreban", izjavio je Di Francesco nakon sinoćnje utakmice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zmajbosnjacki9295
Sigurno provokacija, svrbin je ti
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi