Sudija koji će suditi Realu ne može mirno da spava, njegova supruga poslala pismo

Italijan u centru pažnje

Sudija koji će suditi Realu ne može mirno da spava, njegova supruga poslala pismo

Edmir Škorić

Sve je više govora o sudijama i sudijskim pogrešama u najjačim ligama, a naročito se to odnosi na Španiju i Italiju.

Gil Manzano je trenutno u centru pažnje fudbalskog svijeta. On je sudio kraj meča Valencia - Real Madrid prije nego je Jude Bellingham postigao pogodak za 3:2. Njegova odluka šokirala je gostujuće fudbalere, ali su ostali bez velika tri boda.

To je samo jedna u nizu sudijskih afera u Španiji, koju tresu skandali već mjesecima. U Italiji je slična situacija, a tamošnji "zločinac" je Marco di Bello, koji je delegiran za meč Real Madrid - Leipzig u srijedu kao četvrti sudija u duelu osmine finala Lige prvaka.

Po drugi put ove sezone, sudija rođen u Brindisiju suočava se sa kaznom. Ovaj put nakon što je prošlog petka izbacio tri igrača Lazija u utakmici protiv Milana (0:1), utakmici koja je rezultirala i s 12 kartona. Di Bello je prethodno bio u središtu sudijske kontroverze kada je sudio duel Juventusa i Bologne. Nije tada dosudio penal u korist Bologne, zbog čega je bio na "hlađenju" čak 36 dana.

Suočena s lavinom napada na svog supruga, njegova supruga Carla Foggiano odlučila je na Instagramu objaviti pismo o tome što proživljavaju.

Oglasi

"Nije lako pisati, a pritom ostati lucidan i obrazovan, nije lako ostati uravnotežen i pribran. Nije nimalo lako, ali moram biti kako ne bih dopustila da me ova oluja mržnje povuče i proguta. Ne želim govoriti o suđenju, ne zanima me pričanje o fudbalu i fudbalerima, ali o sportu ne mogu jer to više nije sport: u sportu nema mjesta za mržnju i nasilje. No, prošla su dva dana, a ko zna koliko će još uslijediti, da se na ČOVJEKU izlijevaju najneopisivija zla i neprijateljstva", objavila je Carla.

"To je neviđena medijska i društvena okrutnost. Živimo u povijesnom dobu gdje se nasilje i zlostavljanje osuđuje i distancira, ali unatoč tome, sposobni smo mrziti, omalovažavati, vrijeđati, maltretirati i vrijeđati svoje bližnje.

Nisam ovdje da branim Marca, jer on je to sposoban učiniti sam. Ovdje sam da budem na njegovoj strani, da ga mogu osloboditi emocionalnog tereta koji je pretrpio. Ovdje sam da zapamtim da iza uniforme, izvan terena, daleko od kamera, stoji čovjek. Postoje žrtve, zalaganje, predanost, odustajanja, snovi, uspjesi i porazi. Tu je Marco Di Bello, tu je njegova snaga, njegovo dostojanstvo i još mnogo toga što ništa i niko ne može izbrisati. 'Usred poteškoća leži prilika' ( Albert Einstein ) S ljubavlju! Carla", stoji u objavi supruge italijanskog sudije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Davide Massa bit će glavni sudija susreta u Madridu, a pomagat će mu pomoćnici Filippo Meli i Stefano Alassio.

Prethodno je prvi duel ovih timova u Njemačkoj sudio najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa svojim pomoćnicima iz BiH. Tada je bilo dosta govora o suđenju zbog poništenog gola Leipzigovom napadaču Benjaminu Šešku. Na kraju je Real slavio sa 1:0 i na korak je od četvrtfinala Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi