18 godina mu je trebalo da progovori: Materazzi otkrio šta je rekao Zidaneu, pa dobio glavu u prsa!
Materazzi je Zidaneu spomenuo sestru, Francuz to nije mogao podnijeti.

Scena iz 2006. godine

18 godina mu je trebalo da progovori: Materazzi otkrio šta je rekao Zidaneu, pa dobio glavu u prsa!

Eldar Ganibegović

Godine 2006. smo svjedočili kultnom događaju u finalu Svjetskog prvenstva o kojem se priča i danas. Sada je akter progovorio javno o tome šta se dešavalo na terenu. Špekulisalo se o tome i ranije, no sada je dobilo zvaničnu potvrdu. 

Sjajno Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj finalnom utakmicom završile su se selekcije Italije i Francuske.

Nakon 120 minuta igre na semaforu je rezultat bio 1:1, pa smo gledali penale. Slavila je Italija i po 4. put se okitila titulom prvaka svijeta.

U produžecima je Francuska ostavljena na cjedilu od strane svoje najveće zvijezde i kapitena - Zinedinea Zidanea.

Naime, nakon jednog verbalnog duela s Marcom Materazzijem, došlo je i do fizičkog kontakta, udario ga je glavom u prsa, a ovaj je kao pokošen pao na tlo.

Jasno, odmah je uslijedio direktan crveni karton za legendarnog veznjaka, čime je stavljena tačka na veliku karijeru koja se tako tragično i tužno završila.

Oglasi

Fanovi godinama unazad nagađaju šta je to Materazzi rekao Zidaneu pa ga je tako pogodilo, a sada je upravo Italijan govorio o svemu za britanske medije.

Zidane Materazziju ponudio dres, a onda...

Iako je u nekim ranijim intervjuima govorio kako ono što je rekao nije ništa gore od onoga što se inače može čuti na terenu, sada je dao nagovijestiti da žali zbog učinjenog.

"Ne sviđa mi se to što je bilo, nije pravedno. Ta epizoda nikada nije trebalo da se desi. U žaru tog finala, među izazovima i uvredama, Zidane mi je ponudio dres.

Odbio sam i rekao mu da mi je draža njegova sestra. Onda se okrenuo i reagovao kako se svi sjećaju. Od tada ga nisam vidio", rekao je Materazzi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da je u ovoj situaciji Materazzi bio mnogo pametniji i mudriji. Zidane je probao da ga isprovocira, dobio je kontru, pa crveni karton i na kraju ostao bez trofeja.

Italija više otada nije osvaja titulu prvaka svijeta, čak je propustila posljednja dva Mundijala, dok je Francuska 2018. u Rusiji osvojila zlato, a četiri i po godine kasnije u Kataru srebro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti