Ma, kakav Cristiano, kakav Modrić, Zidane nikad nije sreo nekog kao što je on: "Toliko je dobar..."
Zinedine Zidane je kroz karijeru vodio mnoge vrhunske igrače, ali Nijemac je na njega ostavio poseban utisak (Foto: EPA)

Legendarni Francuz iskreno

Ma, kakav Cristiano, kakav Modrić, Zidane nikad nije sreo nekog kao što je on: "Toliko je dobar..."

M. Šljivak

Nekadašnji trener Real Madrida Zinedine Zidane tvrdi da će po odlasku u penziju uvijek rado spominjati da je tokom karijere trenirao Tonija Kroosa.

Tokom boravka na klupi Reala legendarni Zinedine Zidane je radio s nizom vrhunskih fudbalera. Bili su tu Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Sergio Ramos, te brojni drugi, no posebne riječi ima za njemačkog veznjaka Tonija Kroosa.

Fenomenalni veznjak je uspio impresionirati Zidanea toliko da će ovaj dok je živ pamtiti rad s njim u kraljevskom klubu.

"Kada se povučem moći ću se pohvaliti da sam trenirao Cristiana, Balea, Modrića, Ramosa. Ali, uvijek ću spominjati da sam trenirao Tonija Kroosa", govori Zidane i nastavlja:

"Zaista je impresivno gledati ga svaki dan dok trenira. Nevjerovatan profesionalac. Pričati o njemu je priča o nekom izuzetnom".

Oglasi

"Toliko je dobar da može igrati poziciju 'šestice', ali i na 'desetki'. Gdje god da ga staviš on se prilagodi. Njegova glavna vrlina je smirenost. Nikad nije nervozan i ta mirnoća uz pas igru i šut s distance je nevjerovatna", rekao je Zidane.

34-godišnji njemački reprezentativac stigao je u Real Madrid prije 10 godina iz minhenskog Bayerna. Napravio je pravi potez i s kraljevskim klubom je osvojio sve što je mogao.

Prethodno je pored Bayerna nastupao i za Bayer Leverkusen, dok je u omladinskim kategorijama nastupao i za Hansu iz Rostocka.

Kroos je od 2010. godine standardan član reprezentacije Njemačke. Nastupio je u 108 utakmica i postigao je 17 golova uz gotovo trogodišnju pauzu koju je imao između 2021. i 2024. godine.

Oglasi

Kroos ostaje još godinu dana u Realu

Toni Kroos i Real Madrid dogovorili su nastavak saradnje za još jednu sezonu i njemački fudbaler će i naredne sezone nositi dres jednog od najvećih klubova svijeta.

Dugo se špekulisalo o budućnosti iskusnog veznjaka. Međutim, Carlo Ancelotti je jasno rukovodstvu kluba poručio kako će Kroos biti ključan čovjek i naredne sezone i dileme nije bilo o nastavku saradnje.

Nijemac će tako punih 11 godina igrati za Real Madrid, a očekuje se da će po okončanju naredne sezone ovaj fenomenalni veznjak završiti veliku karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uvijek je u izjavama isticao kako namjerava otići dok je na vrhuncu karijere. To će po svemu sudeći i učiniti. Penzija je veoma blizu, no ljubitelji fudbala ovog virtuoza s loptom definitivno nikad neće zaboraviti.

Toni Kroos je za Real Madrid odigrao 455 utakmica i ima učinak od 28 golova i 96 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi