Marcos Alonso produžio ugovor sa Chelseajem
Sjajni španski fudbaler je član Plavaca od ljeta 2016. godine, a uskoro će odigrati i 100. utakmicu

Do 2023. godine

Marcos Alonso produžio ugovor sa Chelseajem · Zvanično

Španski reprezentativac Marcos Alonso danas je zvanično potpisao novi ugovor sa Chelseajem, objavljeno je na klupskim stranicama.

Ovaj 27-godišnji lijevi bek je sa Plavcima produžio ugovor do 2023. godine, čime je jasno dao doznanja da će i u narednom periodu nositi dres kluba sa Stamford Bridgea.

"Izuzetno sam sretan što ostajem ovdje i što ću nastaviti da igram za jedan od najboljih timova na svijetu. Iza mene su dvije veoma dobre godine u Chelseaju, pa se nadam da će takve biti i ove koje dolaze", poručio je Alonso.

"Sretni smo što smo produžili ugovor sa Marcosom Alonsom. U posljednje dvije sezone se razvio u vrlo bitnog igrača za klub, pokazao je da je sjajan fudbaler što mu je pomoglo da osvoji Premier ligu i postane reprezentativac Španije", poručuje klupska direktorica Marina Granovskaia.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marcos Alonso je za Chelsea nastupio na 92 utakmice i postigao je 15 golova uz 11 asistencija. Prethodno je nastupao za Fiorentinu, Bolton, Sunderland, a jedno vrijeme je bio član i Real Madrida.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi