Marcus Rashford napustio reprezentaciju Engleske

Ima problema s povredom

Marcus Rashford napustio reprezentaciju Engleske

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske sutra počinje svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Češke.

Engleska će prvi meč igrati na Wembleyju i jasno je da su veliki favoriti u okršaju protiv Češke. Ipak, selektor ovog tima Gareth Southgate našao se u velikim problemima pred sutrašnji meč.

Naime, u posljednji trenutak Englezi su ostali pbez Marcusa Rashforda koji je trebao igrati u vrhu napada od prve minute. Rashford se povrijedio i već danas je napustio kamp reprezentacije Engleske.

Southgate je potvrdio za tamošnje medije da Rashford više nije s ekipom, te da se vratio u Manchester. Otkrio je da je zadobio povredu članka desne noge i da se radi o nešto ozbiljnijoj povredi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ove vijesti sigurno neće obradovati Ole Gunnara Solskjaera jer Crvene đavole uskoro očekuje dvomeč Lige prvaka s Barcelonom, te nije poznato koliko će Rashford odustvovati s terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi