Marin donio milione Crvenoj zvezdi
Foto - EPA

Odličan posao beogradskog tima

Marin donio milione Crvenoj zvezdi

M. Šljivak

Marko Marin više nije fudbaler Crvene zvezde.

Marko Marin više nije fudbaler Crvene zvezde.

Beogradski tim je iznenada odlučio prodati zvijedu tima, a 30-godišnji Nijemac bh. porijekla potpisao je za Al Ahli iz Saudijske Arabije.

On je danas prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor sa saudijskim timom, gdje će mu društvo praviti bh. duo Ervin Zukanović i Elvis Sarić.

Zvezda je napravila odličan posao prodajom Marina. Od ovog transfera su inkasirali 2.5 miliona eura, što je sasvim solidna cifra s obzirom na to da je ovaj fudbaler prije godinu i po došao za 700.000 eura iz Olympiacosa.

Marin je igrao odlično u crveno-bijelom dresu. Vodio je tim veoma dobro, igrala se Liga prvaka, a na 58 utakmica u dresu beogradskog kluba ovaj fudbaler je postigao 11 golova i upisao je 24 asistencije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Još uvijek nije poznato koliko će Marin zarađivati u Arabiji, ali s obzirom na to da Arapi dobro plaćaju, ovaj fudbaler sasvim sigurno neće biti nezadovoljan.

Marin je u karijeri prije Zvezde igrao još za Olympiacos, Borussiju (M), Werder, Chelsea, Fiorentinu, Sevillu, Anderlecht i Trabzonspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi