Novi sportski direktor Augsburga dolazi iz Gradačca

Klub Ermedina Demirovića

Novi sportski direktor Augsburga dolazi iz Gradačca · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ako je Hasan Salihamidžić dobio otkaz u Bayernu, to ne znači da Bosna i Hercegovina neće imati niti jednog sportskog direktora među Bundesligašima naredne sezone.

Njemački Bundesligaš Augsburg je predstavio novog sportskog direktora, a njegovo porijeklo je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Gradačca.

U pitanju je 45-godišnji stručnjak Marinko Jurendić. On je rođen u Gradačcu, no život i fudbalski put vezani su mu za Švicarsku.

Godina je bila 2000. kada je počeo igračku karijeru u Buochsu, a igrao je još za Thun, Winterthur, Grenchen, Kriens, Luzern, Cham i Ibach u kojem se penzionisao 2011. godine. 

Radio je u stručnom štabu Luzerna i Švicarske, zatim je bio igrač-trener u Ibachu, onda je opet bio u reprezentaciji Švicarske gdje je bio tehnički direktor. 

Kao samostalan trener radio je u Kriensu od maja 2014. što mu je bio prvi takav angažaman, a još je radio u Aarauu i U-21 timu Zuricha. 

Oglasi

Sportski direktor po prvi put je postao 2020. godine u Zurichu gdje je ostao do ovog ljeta, a sada preuzima tu funkciju u Augsburgu. 

Bit će ovo prvi put da će kao sportski radnik raditi van Švicarske, no problema s prilagodbom, barem kada je jezik u pitanju, neće imati.

U redovima Augsburga igra i bh. napadač Ermedin Demirović i bit ća zanimljivo vidjeti kakav će odnos izgraditi s njim.

Podsjetimo, Demirović je u Augsburg stigao prošlog ljeta iz Freiburga, a u minuloj sezoni je na 32 nastupa za ovaj tim postigao osam golova i dodao šest asistencija. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je povrijeđen i operisan, pa je zato opravdano propustio okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine koja u junu igra kvalifikacijske utakmice protiv Portugala i Luksemburga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi