Skender pred Borac: "Vjerujem u svoje igrače, ne bojimo se nikoga"

Pred utakmicu polufinala Kupa BiH

Skender pred Borac: "Vjerujem u svoje igrače, ne bojimo se nikoga"

Esmer Oštraković

Sutra su na rasporedu utakmice koje se igraju u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Veoma zanimljiv duel igrat će Borac i Široki Brijeg, a povodom utakmice obje ekipe održale su press konferenciju.

Na press konferenciji Širokog Brijega govorio je trener Dino Skender.

"Treba da uvjerim igrače da mogu da se porvaju sa svim protivnicima, pa tako i s Borcem. Moram da ih uvjerim da je moguće proći Borac, ali svi smo svjesni da to neće biti lagan zadatak. Moramo da budemo na najvišem mogućem nivou. U četvrtfinalu smo imali veoma zahtjevnog protivnika kao što je Velež i pokazali da možemo dobro da odigramo, tako da ne sumnjam da to možemo da ponovimo i protiv Borca. Vjerujem u svoje igrače, ne bojimo se nikoga".

Kada je riječ o press konferenciji Borca govorio je Vinko Marinović.

Oglasi

"Dolazi nam polufinale Kupa BiH, ulazimo u samu završnicu borbe za trofej, sam značaj dovoljno govori o utakmici. Igramo protiv ekipe koja je u dosadašnjem dijelu pokazala jednu stabilnost, samim tim i kvalitet s obzirom da su i oni u polufinalu Kupa. Sigurno je da nas čeka jedna teška i neizvjesna utakmica i ono što možda i ja očekujem jeste da se u ovoj prvoj utakmici neće riješiti pitanje finaliste. Imamo dvije utakmice i naravno da u ovoj prvoj idemo da napravimo što bolji rezultat za revanš".

Nakon toga osvrnuo se na opasnost od Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Široki u odnosu na prošlu sezonu izgleda dosta bolje, ekipa su koja ima dosta kvalitetnih igrača, pogotovu imaju dobru brzinu u fazi napada. Tu moramo da obratimo dosta pažnje. Vidjećemo s obzirom na to da se utakmica igra u Čitluku i na stanje terena, ali jednostavno imaju tu brzinu u napadu tako da tu moramo biti oprezni i probati da budemo što kompaktniji i konkretniji".

Podsjetimo, u drugoj polufinalnoj utakmici igraju Sloga iz Doboja i Široki Brijeg.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi