Balotelli izazvao žestoke reakcije zbog skandaloznog videa posvećenog Putinu

Izazvao novi skandal

Balotelli izazvao žestoke reakcije zbog skandaloznog videa posvećenog Putinu

Edmir Škorić

Još kao igrač Nice, 2018. godine, italijanski napadač Mario Balotelli boravio je u Moskvi, a ondje napravio video u kojem se moglo vidjeti kako traži Vladimira Putina.

Prije utakmice sa Spartakom, tadašnji fudbaler Nice šetao je Moskvom i snimao se dok govori: "Putine, Putine, pa gdje si Putine?", dok su se njegovi saigrači smijali.

Kontroverzni napadač se i četiri godine kasnije "sjetio" predsjednika Rusije, za mnoge u svijetu omraženog lika jer je napao Ukrajinu.

S izbijanjem rata u Ukrajini, svjetski se fudbal počeo distancirati od Rusa. Lokalne ekipe suspendovane su iz evropskih takmičenja, a reprezentaciji nije dopušteno da igra kvalifikacije za Euro 2024.

Ipak, ima mnogo fudbalera koji i dalje hvale Rusiju i tolerišu rat. Jedan od njih je i kontroverzni napadač Mario Balotelli.

Oglasi

Objavio je video na Instagramu i u njemu uspoređuje ponašanje američkog predsjednika Joea Bidena i ruskog diktatora Vladimira Putina dok odaje počast palom vojniku.

Mario jasno prikazuje Putina u pozitivnom svjetlu, jer se ne boji ni kiše dok odaje počast preminulom vojniku, dok Biden gleda u sat. Video je izazvao dosta reakcija i negativnih komentara i stoga je morao poduprijeti i objasniti svoj stav.

Nije se radilo o politici. Radilo se o poštovanju prema ljudima koji su umrli. Prestanite plakati i shvatite poentu", objavio je Balotelli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Balotelli je tokom svoje karijere igrao za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciju, Monzu. Od 2023. napadač igra za tursku Adanu Demirspor.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Glup i gluplji!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti