Mario Gotze je i dalje meta Intera u narednom periodu
Gotze je ove sezone odigrao samo 23 minute u dresu Borussije

Ugovor sa Borussijom mu ističe narednog ljeta

Mario Gotze je i dalje meta Intera u narednom periodu

S. Pašalić

Milanski Inter je ovog ljeta doveo nekoliko pojačanja, a najveće je svakako bio Romelu Lukaku.

Ipak, u ovom klubu već razmišljaju o narednim potezima pa tako izvještaji govore da je Mario Gotze iz Borussije Dortmund i dalje na meti Nerazzurra.

Gotze je 2016. godine stigao iz Bayerna u Borussiju za 22 miliona eura, a prošle sezone je odigrao 24 utakmice za Milionere i postigao je 7 golova.

Međutim 27-godišnjem igraču ugovor ističe idućeg ljeta, a pregovori oko novog se ne naziru. Stoga Nijemac razmišlja o promjeni sredine, a Inter želi da to iskoristi.

Informacija dolazi nakon što je pred kraj prelaznog roka Gazzetta delo Sport izvijestila da je Inter kontaktirao Borussiju, ali na kraju do transfera nije došlo.

Ove sezone je Gotze odigrao samo 23 minute u dresu Borussije gdje se prošlih godina očekivalo više od njega.

On je međutim imao i dosta problema sa metabolizmom zbog čega su njegovi mišići često stradavali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi