Nekada je bio "ubica" pred golom, sada roni suze pred kamerama: "Pao sam na dno"

Otkrio svoju tamnu stranu

Nekada je bio "ubica" pred golom, sada roni suze pred kamerama: "Pao sam na dno"

A. Čaušević

Mnogi su složni da se na prijelazu između dva milenija igrao možda i najbolji fudbal u historiji sa mnogo odličnih ekipa i sjajnih fudbalera. 

U to vrijeme za jednog od najboljih napadača svijeta slovio je i Mario Jardel, odlični Brazilac koji je u dva navrata bio i Zlatna kopačka Evrope.

Ovaj 48-godišnjak je već duže vremena u penziji, a nedavno je odlučio da učestvuje u portugalskom reality showu Veliki Brat Vip.

Nije nikakva tajna da je Jardel tokom karijere koristio kokain, a sada je otkrio neke od šokantnih detalja.

"2002. godine sam se predozirao i sedam danas sam se budio uz kokain. Za one koji me gledaju sigurno nisam dobar primjer", rekao je nekada sjajni napadač kojeg je krasila fenomenalna igra glavom.

"Ovo je svakodnevna borva. Svjestan sam mog velikog problema. Pao sam na dno i trebalo mi je dugo da se podgine. Važno je da sam živ."

"Sada potpuno samouvjereno mogu svima reći da prestanu koristiti drogu."

Jardel je najdublji trag ostavio igrajući za Porto i Galatasaray. Turski klub ga je prije 22 godine platio tada ogromnih 28 miliona dolara.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U sezoni 1999/2000 bio je najbolji strijelac Lige prvaka, dok je 1999. i 2002. godine bio najefikasniji igrač u Evropi.

Promijenio je veliki broj klubova u karijeri, a od fudbala se oprostio 2011. godine. Jedno vrijeme je bio i član reprezentacije Brazila.

Top Komentari

Klicko
Ovo je napadač bio a ne danas ovi šminkeri,benzeme,lewandowskijevi i suarezovi
4 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi