"Alkohol i droga su me uništili, sada niko ne želi da čuje za mene, zovem bivše saigrače, a oni..."

Posljednja dešavanja su Jardelu pala jako teško

"Alkohol i droga su me uništili, sada niko ne želi da čuje za mene, zovem bivše saigrače, a oni..."

Admin Čaušević

Nekadašnjem najboljem strijelcu Evrope teško je pala odluka njegovog bivšeg kluba kojem je donio mnogo uspjeha. Razočaran je postpupcima i sada je odlučio otvoriti dušu.

Stigao je u Evropu sa 23 godine iz Gremija, 1996. se pridružio Portu gdje je u četiri godine zabijao gotovo gol po utakmici (125 golova u 130 nastupa) i postao klupska legenda, barem prema statistici.

No u Portu su odlučili da ga zauvijek prekriže te nekada sjajnog golgetera uopšte nisu pozvali za utakmicu legendi između Porta i Real Madrida koja je odigrana na Stadionu Santiago Bernabeu sredinom marta.

Nepozivanje koje je Jardel jako loše podnio izrazivši svu svoju gorčinu pomiješanu s ponosom nekog ko je dva puta osvojio Zlatnu kopačku, trofej koji se dodjeljuje najboljem evropskom strijelcu.

"Nisam pozvan i ne znam razlog. Bio sam jako tužan, jer sam važan član historije tog kluba, a oni su me marginalizirali. Tako se ne ponaša prema sportskim idolima koji su živi", rekao je za Jardel za Marcu.

Jardel koji danas ima 50 godina je Zlatne kopačku osvojio 1999. godine s Portom, te tri godine kasnije sa Sportingom. Čekao je poziv za utakmicu protiv legendi Reala, ali ga nije dobio.

Oglasi

"Zvao sam svog bivšeg saigrača Vitora Baiju (sada dopredsjednika Porta, ur.) nekoliko puta, ali nije obraćao pažnju na mene. Imam dobar odnos s klubom i to je utakmica koju bih volio odigrati, s obzirom na to da sam jako solidarna osoba.

Brazilac je nakon penzionisanja imao komplikovan životu, upao je u narkomansku spiralu te je bio hospitaliziran zbog depresije te konzumiranja alkohola i droga, a završio je i u problemima sa zakonom.

Sada se čini da je uspio otjerati svoje demone, ali ostaje neugodan osjećaj da su njegove pogreške izvan terena navele Porto da ga otpiše.

"Porto mora biti veliki klub koji poštuje svoju histiroju Upravo zato što dolazim odakle dolazim, puno bih pomogao na meču protiv Reala."

"Ako mi stvarno želi pomoći s onim što sam prošao, nisu mi ovo trebali uraditi. Moja povijest u Portu nadilazi droge i nedisciplinu koju sam imao van terena. Niko nije savršen na ovom svijetu."

Oglasi

Jardel je poručio da se sada potpuno oporavio od svojih problema: "Sretan sam i fizički dobro, živim svaki dan kao da mi je posljednji. Pazim na svoje zdravlje, idem psihijatru, imam podršku, oporavljam se od ovisnosti malo po malo."

"Ali Porto ne radi ništa, čak ni ne zovu da saznaju kako sam. Sada sam čist čovjek koji cijeni porodicu i obnavljam prijateljstva. Izvinio sam se za ono što sam napravio".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Brazilac je ostao upamćen kao možda i najbolji igrač glavom u historiji. Igrao je u dresovima Porta, Galatasayara, Boltona i Gremija.

U karijeri je osvojio 23 trofeja uključujući Copa Libertadores sa Gremiom i evropski Superkup sa Galasarayem. Zbog žestoke konkurencije za Brazil je skupio svega 10 nastupa.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Ovako je pogodilo i vojo naseg!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi