Mario Mandžukić na meti Bešiktaša

Turski velikan sprema ponudu

Mario Mandžukić na meti Bešiktaša

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić bi ovog ljeta mogao promijeniti klub, a inostrani mediji pišu da postoji šansa čak i za odlazak u Tursku.

Prema navodima turske sportske štampe, Bešiktaš u pauzi između dvije sezone nastoji dodatno ojačati svoju ekipu dvojicom fudbalera iz Serije A. Prvi na listi želja je Mario Mandžukić iz Juventusa, a drugi Bruno Peres iz Rome.

Nije tajna da Mandžukić nije najsretniji u Juventusu, ponajviše iz razloga što od dolaska Higuaina obično ne igra na poziciji klasičnog već krilnog napadača. Hrvat se zaželio igranja na svojoj prirodnoj poziciji, a u Juventusu je to teško moguće zbog jake konkurencije.

Mandžukićev status u Juventusu nije poznat, tek treba razgovarati sa čelnicima kluba ali se postavlja pitanje je li hrvatski reprezentativac uopće zainteresovan da potpiše za Bešiktaš i time, objektivno, napravi korak unazad u karijeri. Koliko su Turci spremni ponuditi, za sada nije poznato.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je riječ o Bruni Peresu, Brazilac je Bešiktašu vjerovatno dosta realnija opcija od Mandžukića, ali bi za njegovo dovođenje trebali izdvojiti blizu deset miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije